Milyen a fogtömés?
Ma délután észrevettem egy kis lyukat két fogam között. Még nagyon kicsi,időben észrevettem,mert fájt. Igyekszem vigyázni a fogaimra, eddig soha nem volt lyukas fogam. Ez az első,és megmondom őszintén nagyon félek.:( Soha nem voltam még fogorvosnál az iskolai vizsgálatokon kívül. Anyukám azt mondja,hogy nem szabad sokáig húzni,még most el kell menni dokihoz,hogy még kicsi a lyuk. Milyen érzés amikor tömik? Fáj? :( És körülbelül meddit tart,így hogy még nagyon kicsi? :((
15/L
A nagyon kicsiből is lehet nemsokára nagyobb lyuk.Ha fáj menj el vele dokihoz.Ad érzéstelenítőt és kész,nem érzel semmit ha szerencséd van.Nekem egy hete tömtek pont ilyet!
Bár amúgy meg fogorvos válogatja,hogy fáj e.SZTK-s rendelésre már sose mennék mert totál szétcseszték z alsó fogsorom,kifordított az ínem és műteni kellene ha akarnák pótfogat,mert egyébként nem férne be.Na egy szónak is száz a vége.Ha van rá lehetőséged szájsebész szakorvost keress az tudja igazán hova kell adni az injekciót,hogy zsibbadj rendesen.Nekem több mint 4 óra hosszáig el volt zsibbadva a fél fejem,még a koponyám tetejénél is :-)
Ne halogasd menj dokihoz minél hamarabb,hogy 20 évesen ne legyen szétrohadva a fél fogsorod!
Nem kell félni, el kell menni... az egészség mindennél fontosabb.
Ad az elején egy érzéstelenítőt - kb. mintha az ínyednél megcsipne egy darázs, onnéttól lezsibbad az egész, semmit nem fog érezni, kivéve, ha nagy bajok vannak (pl. az íny is begyulladt).
Utána a tömés már természetesnek tűnik a mindennapokban...
Az első válaszoló pedig egy sznob hülye. Az SZTK-ban ugyanolyan jó-rosszabb orvosok dolgoznak, sőt talán még jobbak is...
Gondolj bele: magánpraxist bármely zöldfülű kiválthat, csak pénz kell hozzá, aztán ellenőrizetlenül kóklerkodhat. Csak ugyebár az emberek csak azt becsülik, amiért pénzt adnak ki. :-/ Ha 100ezerbe kerül valami, nyilván nem fogják később mondani azt, h. sz*r... Ha meg ingyen van, lehet pocskondiázni.
Az SZTK-ban 99% az esélye rá, h. olyan orvoshoz kerül, aki csak abban a hónapban min. 200 beteget látott már el, azaz van tapasztalata, rutinja...
Pro és kontra dolgok vannak: 200 beteg után nyilván nagyobb az esélye, h. becsúszik egy hiba, magánpraxisban meg 20 után még nyilván nincs ugyanolyan tapasztalata...
SZTK-ban az orvosi felszereltség sok esetben hagy kívánni valót maga után, magánpraxisban pedig a rutin hiányzik...
Mondom, pro és kontra..
Ja, és az SZTK-sok közül sokan bizony magánpraxist is visznek....
szv. kimondani ezt h. SZTK fúj, szar, tipikus sznob hülyéknek való...
Én spec úgy gondolom, h. az SZTK-ban is találhatsz jó orvost, a magánpraxisban is szakmájához nem értőt, és fordítva is.
Az a lényeg, h. Te bízz az orvosodban. Az h. végül is hol, milyen rendszerben fogad: magánpraxis v. SZTK, másodlagos...
Üdvözlettel: egy orvos (és igen, magápraxis is van, és állami kórházi státuszban is dolgozom, és különbséget nem teszek: az államiban sem húzom ki az adagolót a beteg karjából..., viszont a sznobok akik akarnak, had fizessenek, ha ők ettől biztonságban érzik magukat. Egyébként ennek van egy placebó hatása is... :D
Nem fogok vitázni veled. Azért sem, mert nem vagyok biztos benne, h. olvasási tudás hiányában tényleg meg tudtad-e különböztetni a magánpraxist az állami praxistól (ugyanis leírtam hol dolgozom - állami v. magán, igaz nem fogorvos vagyok).
Egyébként ha Te a magánpraxisban találtad meg a számításodat nincs ezzel semmi baj. Örülök neki, h. most már jól vagy, sztm. ennyi a lényeg.
Minden orvosnak vannak "kedvelt" és "nem kedvelt" betegei. Amelyik kolléga azt mondja, h. nincs, az hazudik, képmutató. Na az ilyen orvosoktól mentsen meg minket az Isten.
Egyébként az én felelőségem az, h. ha nem is kedvelem, ne az emberrel foglalkozzam, hanem a betegséggel...
Ha a betegséget ellátom, az embert nyerem vele. Ja, és igen - a betegeim nem kedvelnek. Ugyanis én mindig elmondom nekik h. nem azért vagyok h. beszélgessünk, hanem h. meggyógyítsam Őket.
Igaz nem is háziorvos vagyok, aki fél óráig elbeszélget, azt ad két végbélkúpot, és egy aszpirint a bajaikra...
....egyébként több alkalommal is díjat vehettem át bizonyos esetekért..., szv. erről ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!