Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nagyon félek! Mennyire fáj a...

Nagyon félek! Mennyire fáj a tömés?

Figyelt kérdés
Gyerekkori trauma miatt félek nagyon a fogorvostól, mikor tejfogamat húzták ki (de az egyszer úgyis kiesett volna). Azóta rendesen mosok fogat, csak egyszer kellett mennem fogorvoshoz, lengyelbe voltunk kint, és már fel is dagadt az arcom, muszáj voltam ott kihuzatni. Azóta nem fáj,csak láttam hogy a hátsó alsó fogaim közepe szürke. Azzal mit csinál? Kifúrja? Az fáj? Injekciót ad? Egyszerre kettőt tud tömni?Először gyógytömést kapok utána ha visszamegyek megint fúr és szuri? 22/L
2013. nov. 9. 08:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem fáj, van amelyik tömésnél injekció sem kell, de ezt majd a doki dönti el, ha meglátja a szuvasodás mértékét.
2013. nov. 9. 08:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Az nem lyuk, szerintem nem kell tömni.

Fáj a fogad?

Ha nem, akkor tuti nem lyuk.

2013. nov. 9. 08:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha kapsz érézéstelenítőt, akkor nem fáj (eleve úgy menj oda, h "ugye kapok érzéstelenítőt? :)").

Ha kicsit lyukas, akkor csak egyszer tömik be.

Ha nagyon lyukas, akkor gyökérkezelik és akkor kell többször visszamenni (általában 3-szor).

Úgy h azért jobb ha minél előbb túlesnii az ilyesmin, ne kelljen megvárni h gyökérkezelni kelljen a fogat.

A másik, attól még h szürkés egyik-másik fogad, még nem jelenti azt h lyukas is, lehet h csak barázda elszíneződés. Ez valami olyat jelent, h a zománcon van repedés és az beszürkült, de nincs átlyukadva a zománc és még védi a fogbelet, az ilyet még nem szokták tömni.

De ha fáj akkor biztos lyukas.

2013. nov. 9. 08:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem fáj. Esetleg a szuri kicsit, de vannak olyan profi dokik, ahol az sem fáj. Csak ehhez olyan dokit kell találni. Ha nagyon félsz én tudom ajánlani dr. Poncz Lajost vagy a fiát (Ernő), őket ismertem meg totálisan fájdalommmentesnek. Senki nem tudott olyan ügyesen szurit adni, kb. 30 fogorvossal volt eddig tapasztalatom és nem reklámból mondom, mert én már nem járok hozzájuk, (drága nekem), de piszkosul bosszant, hogy a többi doki miért nem adja be így az injekciót.
2013. nov. 9. 08:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Hol rendel a dr. Poncz Lajos és a fia?

Hányadik kerületben? Köszönöm.

Én is nagyon parázok a fájdalom miatt.

2013. nov. 9. 08:55
 6/6 anonim ***** válasza:
4: Mennyire drága?
2013. nov. 9. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!