Nagyon félek a töméstől. Mi a folyamata a tömésnek? És fáj?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 7. 14:10
1/14 Ágh Ferenc válasza:
Adnak fájdalomcsillapító injekciót, ha szükséges! Egyébként a lyuk méretétől függ, hogy milyen mélyen kell tisztítani. Ha pici lyuk van, akkor elegendő a fog vizes hűtése, hogy ne fájjon, ha nagyobb méretű lyuk van, akkor kell az injekció! Így már nagyjából le is írtam, hogy mindenképp annyira ki kell pucolni, hogy ép fogrészek maradjanak, mert csak úgy lehet tartós eredményt elérni! Ezután, ha gyulladt a fog általában elöszőr egy gyógyszeres tömést tesznek be, hogy stabilizálódjon a felület és ha ez rendben van, akkor pár napon belül jön a végleges tömés és kész! Mindig abból indulj ki, hogy a doki sem szeret fájdalmat okozni! Szerintem az emberek túlnyomó többségét inkább az zavarja, mikor a gép a szájában dolgozik, csak ezt keverik a fájdalomtól való félelemmel! Úgy hogy húzzál bele, amíg meg lehet menteni!
2/14 anonim válasza:
Ha nem nagyon mély a lyuk akkor nem kell injekciós érzéstelenítőt adni,nekem még mély lyuknál is érzéstelenítő nélkül tömnek,nem fáj,és több furóval fur az orvos(ha nagyon félsz a fájdalomtól te magad is megkérheted hogy adjon be injekciót)kisebb szüneteket tart közben,ha eleve nagyon félsz,szólj neki erről és megértőbb lesz,beszél hozzád,eltereli a figyelmed és mindig mondja hogy éppen hol tart és mit fog csinálni.Nekem nem szokott fájni,néha persze amikor már a lyuk végénél tart furáskor akkor van hogy úgy érzem mintha hideg levegő áramlana a fogaim közé,ez nem fájó érzés,hanem olyan mint amikor hidegre érzékeny a fogad.Nem fáj nyugi.Ha nagyjából kifúrta és elkezdte betömni már,akkor utána rákell valami papírra harapnom és kérdezgeti nem túl magas a tömés,ezzel a papírral nézi kell e a tömés nagyságából,pontosabban magasságából leszedni.Nem fáj nyugi és ha nagyonf félsz akkor szorítsd meg jól a vizsgáló szék két karját és csukva tartsd végig a szemed az a legjobb.Nem fáj,nyugi:-)
3/14 A kérdező kommentje:
az egyik fogam teljesen kilyukadt :(.meg oldalából letört :(
ki lehet esetleg húzni vagy szájsebészet?
2013. ápr. 7. 14:41
4/14 A kérdező kommentje:
meg kösz a biztatást
2013. ápr. 7. 14:41
5/14 anonim válasza:
A fogorvos megnézi előszőr is hogy mit tud vele kezdeni,ha le is tört belőle,ill az oldalából lehet hogy ki tudja azt majd pótolni szintén tömés segítségével.Nekem is kipótolt egy darabot oldalt.De elmész,megnézeted vele,hogy mit tud csinálni és majd elmondja a verziókat.Húzás ott is injekciót kapsz és kiszedi,de nem bíztos hogy húzni kell.Nézesd meg a dokival,hogy mit tud vele kezdeni és dönthetsz hogy mi legyen.
6/14 A kérdező kommentje:
jó
2013. ápr. 7. 16:34
7/14 A kérdező kommentje:
Mihent lesz pénz erre, megyünk Nagydobosra tömni.
2013. ápr. 8. 17:39
8/14 anonim válasza:
Majd írj mi volt!A sima körzetim az 2000ft töm,de ha jó magánorvost akar az ember,akkor az 15000ft is lehet van még több.
9/14 A kérdező kommentje:
Kedden megyünk
2013. ápr. 13. 18:50
10/14 A kérdező kommentje:
nem voltunk mert nincs pénz.meg baj van :( ki kell húzni anya szerint:(
De a foghúzás nem fáj?
2013. ápr. 18. 20:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!