Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Be kell újra tömni vagy nem?

Be kell újra tömni vagy nem?

Figyelt kérdés

Van egy fogam ami tömve volt.Kitört a fogamból egy darab, így nagyon mozgot tmár a tömésem.Most kijött a tömésem és alig van már valami a fogamból.Még tejfog hála égnek.

Érdemes kihúzatni vagy újra betömetni amíg ki nem esik?

Abszolút nem fáj hogy kiesett belőle a tömés, csak hogy a suli fogorvosánál mire számítsak.

2013. okt. 23. 13:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem kihúzza.
2013. okt. 23. 13:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Attól függ, hány éves vagy, és melyik fogadról van szó!

Ugyanis a tejfogat ha kihúzzák, akkor a felnőtt fog nem fog szép egyenesen nőni, kivéve, ha a mellette lévők már felnőtt fogak...

A fogorvos mindig egyedi döntést hoz arról, hogy tömés, vagy húzás, annak függvényében, hogy a mellette lévőek maradó fogak-e? Várhatóan mikor esne ki? Mindenképpen kezelni kell, ugyanis anélkül az alatta lévő maradó fog is szuvasodni kezd!

2013. okt. 23. 13:58
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem tejfogat hülyeség lenne újra meg újra betömni, úgyis kiesik.
2013. okt. 23. 17:28
 4/4 anonim ***** válasza:

"Szerintem tejfogat hülyeség lenne újra meg újra betömni, úgyis kiesik."

Igen, kiesik... de nem mindegy, mikor... ha csak két-három év múlva fog kiesni, akkor a szuvasodás megtámadja a gyökeret addig, illetve a gyökérről a szuvasodást okozó baktériumok átterjednek a gyökér alatt lévő maradó fogakra.

És mivel azok belül vannak, így megmosni sem lehet őket... és akkor a maradó fogak rögtön lyukasan bújnak elő. Emiatt szokták betömni.

2013. okt. 23. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!