Melyik ételnek van nagy Ca tartalma?
Kiegyensúlyozott táplálkozás esetén a kalciumszükséglet 75%-át a tej és tejtermékek fogyasztásával fedezzük. A zöldségfélék (brokkoli, káposzta, spenót, cékla, bab, rebarbara), olajos magvak (mák, mandula, dió) és a halak (szardínia, lazac, busa) kalciumtartalma is magas. A kalcium felszívódását a táplálékból a nagy rost-, oxalát- és fitattartalom csökkenti, míg a laktóz, a C-vitamin és bizonyos aminosavak jelenléte növeli. Rendszeres napi fél liter tej fogyasztása nélkül a kalciumbevitel nem kielégítő.
Sajt.
Viszont a kalciumot a legegyszerűbb pótolni, egész olcsó táplálékkiegészítők vannak erre. Ráadásul mivel teljesen szervetlen formájában (kalcium-karbonát) is felszívódik, ezek tényleg hatásosak is.
(Béres kalcium vagy Béres csonterő is tökéletes.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!