Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzó kérdés? Tudom...

Zéró. kérdése:

Fogszabályzó kérdés? Tudom hogy 97 oldalnyi van, de ez különleges.

Figyelt kérdés

Végignéztem mind a 97 oldalt, hátha találok hasolnó kérdést, de nem találtam.

A lényeg az lenne, hogy több mint egy éve van éjszakai fogszabályzóm, hordom rendesen, de semmit sem ér, és annyira ideges vagyok, hogy el fogok pukkadni.. na mindegy. Amikor ezt megcsináltattuk, már akkor is egész naposra vágytam, mert tudtam, hogy kevesebb idő vele, míg rendbejön, de a apum nem akart pénzt adni rá, mert ő hülyeségnek tartja (nem is foglalkozik nagyon a külsejével, az ő fogai is csúnyák..amúgy pedig nem büdös vagy ilyesmi, csak neki nem fontosak a külsőségek). Nyitott harapásom van, szóval a felső fogsorom kinnebb áll, az alsó pedig itt-ott ferde...de az alsó nem látszik annyira, és a felső sem vészes, de mindig csúfoltak, és bennem maradt, ezért most szeretnék gyűjteni rá..Erdélyben élek, és itt 150,000 ft-ért csinálják (20,000 volt az éjszakai) és arra gondoltam, hogy a pénzt amit kapok apumtól (elég sok zsebpénzt ad..van hogy 6-7000ft-t is egy héten) annak a jelentős részét férre teszem, és még küld a tesóm, nagymamám és anyukám havonta egy keveset (1000-2000 ft-t), akkor így mondjuk fél éven belül kigyűlne az az összeg, hogy fel tudjam tetetni? Annyira szeretném, mert a szabályosan álló és illeszkedő fogak a rágáskor is egyenletes terhelést biztosítanak a fogíven belül és mindkét oldal izmai, ízülete számára.

A fogak könnyű hozzáférhetősége, tisztíthatósága óv a szuvasodástól, a fokozott lepedékképződéstől

A megfelelő fogsorilleszkedés mellett a fogágy betegségek kialakulása is kevésbé valószínű idősebb életkorban

Ismert tény, hogy a szabálytalan, előreálló fogakat gyakrabban éri traumás sérülés, ennek elkerülése sem lehet utolsó szempont. De ezt ugyanígy apumnak is elmagyaráztam, és azt mondta, hogy akkor sem ad ki ennyi pénzt ilyen "hülyeségre"..Bocsi, hogy hosszú lett, de annyival több lenne az önbizalmam egy szebb mosollyal, segítsetek. :)

2013. aug. 25. 21:50
 1/2 A kérdező kommentje:
Ja és igazából azt is akartam kérdezni, hogy mi a véleményetek erről az "akciómról" ?:))
2013. aug. 25. 21:52
 2/2 anonim ***** válasza:
Azt csak te tudod, hogy össze e tudod gyűjteni rá a pénzt. Mink nem tudjuk, mennyire vagy képes spórolni, mennyit tudsz félretenni belle havonta. Havi 25ezret kéne félre tenned, hogy fél év alatt meglegyen a 150ezred. Az heti szinten 6250 (ha 4 hét van 1 hónapban) de ezt magad is kiszámolhattad volna. Szerintem nem hülyeség, hogy megpróbálsz magadnak gyűjteni rá, de fél év alatt nem fog összejönni a pénz, hacsak nem teszed el minden pénzedet.
2013. aug. 25. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!