Mozog a tejfogam, de látható helyen van. Mennyi idő mire majd visszanő a csontfog? 16/L
Gyanítom, hogy a szemfogad az. Lehetetlen emgmondani, mert a szemfogaknak sokszor már nincs elég helyük, ilyenkor lassabban nőnek.
Min. 3 hét, max. pedig akár 1-1,5 év is lehet, mire teljesen kinő. De egy fogorvos röntgenből meg tudná mondani.
Én meg fogorvosnak tanulok és én magamnak is 17 évesen húzták ki a felső tej szemfogamat, majd húzták le a maradandó szemfogaimat fogszabályzóval.
Az én egyik nagypapám halász volt, a másik bányász, de ettől még nem értek a tiszai halatokhoz meg a szénhez. :D
Előfordul, hogy egy-két fog később esik ki, mert vmi miatt lassabban tud nőni az alatta lévő fog, ezért a tejfognak nem szívódik fel a gyökere. De olyan is előfordul, hogy magától ki sem esik a tejfog, mert nincs is alatta maradandó fog, vagy van, csak nem tud előtörni. Ilyenkor a fogorvos nem avatkozik ki, akár 50-60 éves koráig, de meg utána is megmaradhat a tejfoga az embereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!