Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi a foghuzásnak a teljes...

Mi a foghuzásnak a teljes meenete, hogy kezdődik és végződik?

Figyelt kérdés

azt szeretném megtudni, hogy hogyan kezdődik el egy foghuzás mi a teljes folyamata és menyi ideig tart, illetve hogy hány fogat huzhatnak egyszerre ki?

ha a bal felső és jobb felsőt 4 kivételével ki kell huzgálni akkor egymás után huzogatja vagy találomra?

2009. okt. 22. 22:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
55%
Semmiképp ez hosszú menet lesz. Egyszerre csak egyet lehet és a gyogyulásuztán jön a következő. De miért kell ennyi fogadat kihuzni. Szinte mindet? Ezt...
2009. okt. 22. 22:11
 2/12 anonim ***** válasza:
Először érzéstelenítő injekciót adnak be.Majd meg kell várni míg zsibbad,5-10 perc.Majd elővesz egy harapófogóhoz hasonló eszközt és először csak lazítgatja jobbra balra,majd mikor már kilazult kihúzza.Majd lehet öblögetni.Vattapamaccsaot kell odaszorítani míg mérséklődik a vérzés,meg ilyen kis tamponszerű izéket,vattahengereket,amivel körbe is zokták venni foghúzás előtt a fogat,hogy felszívja a nyálat.Az egész nem tart sokáig,érzéstelenítéssel együtt 20 perc,persze ha nem makacs a fog.Nekem fogszabihoz húzták a bal és jobb felső 4est,de nem egynap.Köv héten kellett visszamennem.
2009. okt. 22. 22:11
 3/12 A kérdező kommentje:

azért kell kihuzgálni mert a felső fogsornak a fogai letörtek és csak a gyökerei maradtak meg.Félek a foghúzástól, azért is mert nem tudom hogyan tudja megfogni az inyből alig alig kilátszó gyökereket.

és mennyi a gyógyulási ideje?

2009. okt. 22. 22:22
 4/12 anonim ***** válasza:

nekem volt,h. egy nap húztak kettőt :O

nem kicsit szenvedtem

2009. okt. 22. 22:23
 5/12 A kérdező kommentje:
ja és kimaradt, hogy egyaltelán nem féjnak ezek a gyökerek, pedig már kb 5-8 éve biztosan igy vannak a fogaim. Csak hát a fogorvosi székben rettegek.................... és az injectiotol hogy van-e valamilyen mellék hatása.
2009. okt. 22. 22:24
 6/12 A kérdező kommentje:
22:23-nak! és ezt érzéstelenitő mellett?
2009. okt. 22. 22:25
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj! Az érzéstelenítő tényleg hat. Én már többször voltam fogorvosnál, és én is mindig félek. De a végén eddig mindig nyugodtam jöttem ki. A fogorvos nem azért van, hogy neked fájdalmat okozzon!
2009. okt. 22. 22:47
 8/12 anonim ***** válasza:
Azokat a gyökereket kivésik. Nekem is kellett ilyet csinálni, mert a régi fogorvosom olyan fantasztikus tömést művészkedett a fogamra, hogy aztán 2 hónap múlva ínyig letört a fog. Azt is hasonló eljárással csinálják, mint a sima húzást, annyi, hogy először a lazítást gyökérfogóval illetve vésővel meglazítják. Lány vagyok, húsz éves, idén csinálták, túléltem. :) Egyáltalán nem fáj egyébként. Az volt kellemetlen, hogy éreztem, ahogy kalapálják a vésőt. Azt arcüregnél érezni. De szavamra mondom, az érzéstelenítő annyira hatott, hogy csak hallottam, hogy pattant a fog, hogy kijött, de a vésés közben még viccelődtünk is a fogorvossal! :) Nem kell félni.
2009. okt. 22. 23:01
 9/12 anonim ***** válasza:
Én ott leragadtam, hogy 5-8 éve így vannak-- eddig miért nem mentél vele fogorvoshoz?
2009. okt. 22. 23:48
 10/12 anonim ***** válasza:
befúj érzéstelenítő sprayvel,majd szuri,20perc kell h teljesen lezsibbadj meg egy lóadagnyi inekció,utánna belefúr a fogadba majd belerak ilyen csavar szerű húzót aztán kihúzza,fájni nem fog csak érzed h szakad ki vmi a szádból
2009. okt. 22. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!