3 hete mozog a fogam. Ki fog esni? (többi lent)
Figyelt kérdés
3 hete véletlenül összekoccantam a barátommal,aminek az lett az eredménye,hogy borzalmasan fájt a jobb fölső metszőm és harapni azóta se tudok.A fogdoki elég flegán kezelt,nem is érezte,hogy mozogna.Rárakott valami fényre keményedő cuccot egy dróttal és 6 hét múlva leszedi.Nekem még mindig érzékeny a fogam és mozog. Mit tehetek a mozgás megszüntetésére?Ki fog esni a fogam?2009. okt. 14. 16:14
2/5 anonim válasza:
szerintem menj el egy parodontológushoz vagy egy normális fogdokihoz (esetleg maszekhoz), mert hátha megmentenék.
3/5 anonim válasza:
valamilyen szinten rögzítette. Várd meg a 6 hetet és menj vissza. Kérdés, hogy hány éves vagy? Azt is lehet, hogy elhal a fogad, mert a gyökércsúcsnál vagy egy kis ér, amely trauma hatására elszakadhat (pl. ütés, esés). Ilyenkor a fogad ellátó ér működése a megszűnik, nincs ami tovább táplálja, így elhalhat. Persze ez nem biztos, de ez csak idővel derül majd. Remélem nem lesz komoly gond. Addig a 6 hétig NE terhelsz, rögzítette ideiglenesen, az is lehet, hvisszarögzül. Úgy képzeld el, mint a gipszet. Tehát kíméld, lehetőleg ne használd, mert ártsz! Majd írd meg, hogy mi lett. Köszi.
4/5 anonim válasza:
énis egyszer lefjeletem a barátom fejét xD foggal és nagyon fájt meg minden ugy éreztem h mozog...nagyon sokáig fájt meg érzékeny volt..de egy idő után elmúlt:) sztem ne aggódj nem fgo kiesni:)
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat,majd írok,hogy mi lett.Amúgy 21 vagyok.Jelenleg már nem mozog annyira,szóval látom a fényt az alagút végén :)
2009. okt. 18. 15:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!