Mozog a fogam, vagy csak én képzelem be magamnak? :/
Na szóval .. ínygyulladásom van.
Szerintem nem olyan vészes még, az ínyem egyáltalán nem kezdett el visszahúzódni, csak néhány alsó fogamtól néha elválnak.
(Láttam az ínysorvadásról képeket, ez egyáltalán nem olyan durva..:) )
Kb. 1 hónapja voltam fogorvosnál, ki kellett húzni az egyik hátsó fogamat.
Akkor azt mondta hogy menjek vissza valamikor fogkő eltávolításra, amit még nem tettem meg..
A fogorvos úgy fogalmazott, hogy nem vészes, és a fogaim is rendben vannak, és a fogínyvérzés, stb, csak a helytelen fogmosás miatt van.
Ma viszont úgy éreztem mintha az egyik fogam mozogna.
Lehetséges hogy kiesik? :/ Vagy csak nekem tűnik úgy mintha mozogna? :/
..és ha volt már valaki esetleg fogkő eltávolításon, mi a tapasztalatotok? Fájdalmas?
Igen, a gyulladt ínyből kilazul a fog. Nagyon gyorsan menj el dokihoz, ő majd ad rá gyulladáscsökkentőt, akkor visszaáll az ínyed és megmarad a fogad. Ha viszont nem teszed meg, akkor igen, elveszítheted a fogad, sőt akár többet is :S
Fogkőeltávolítást így nem tud csinálni, csak utána, és egyébként nem fáj egyáltalán :)
Köszi a gyors választ!! :)
..és mindez mennyi idő alatt történhet meg?
Tehát ráér péntekig? (akkor van bent a fogorvosom)
Köszi:)
És akkor se ha már úgy érzem hogy mozog?
És a fogkő eltávolítás hogyan zajlik?
Az ínyem alatt lévő fogkövet például hogyan tudják kiszedni? :/
Nem igazán tudok erről semmit, és így végiggondolva elég ijesztőnek tűnik. :P
A fogkő leszedése nem fáj.
Attól is érezheted, hogy mozog a fogad, hogy tul. képpen a fogkő mozog rajta - én is így éreztem, és csak fogkő volt.
Ha a fogdoki mindent rendben talált, miből gondolod, hogy ínygyulladásod van?
Listerine szájvizet használok.
Tudtommal az is jó erre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!