Ti tapasztaltok-e ilyet, és meg tudtátok-e figyelni, milyen fajta étel váltja ki nálatok? Ételadalék, a felhasznált só okozhatja-e ezt?
Figyelt kérdés
Bizonyos ételek - főleg sós, de előfordult már, hogy kenyér, nagy ritkán édes (gyári) sütemény - elfogyasztását követően rövid időn belül a szájbelső egy részén nagyobb kiterjedésű duzzanat keletkezik. Olykor akkora, hogy az alsó ajkat kívülről jól láthatóan el is torzítja. Egy idő múltán ez a duzzanat lelohad.#só #szájduzzanat étel elfogyasztása után #ételadalékok #környezeti ártalom #túlérzékenység (allergia) #gyári készítmények minősége
2013. jún. 10. 10:50
1/4 anonim válasza:
Írd fel papirra mindig,hogy mit ettél előtte pár órával.
így pár hét alatt rájössz,hogy mitől is van ez.
(én a laktózérzékenységre jöttem rá igy)
persze utána célszerű elmenni vizsgálatra is
2/4 A kérdező kommentje:
Evés után szinte azonnal szokott jelentkezni. Ma például egy szelet kolbász megevése után. A sóval lenne a baj?!? Vagy mi a csudától?!?
2013. jún. 10. 12:44
3/4 anonim válasza:
Kolbászban azért van bőven adalékanyag,nem csak só.
pl tartósitószer allergiának van ilyen tünete
olvass utána
4/4 A kérdező kommentje:
valószínűleg az ízfokozótól. (nátrium-glutamáttól) kapom ezeket.
Köszönöm a válaszokat!
2013. aug. 11. 11:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!