Ha az egyik őrlőfogam kb. egynegyede hiányzik mert már annyira lyukas, akkor mindenképp kihúzzák?
Figyelt kérdés
Régen betömték, de rosszul...mert nemrég kiesett a tömés, és alatta fekete volt. Nem mentem el fogorvoshoz mert nem fájt és a tükörben nem is tudtam nagyon szemügyre venni, annyira hátul van, nem láttam jól...aztán jobban megnéztem, lámpával is odavilágítottam és akkor láttam meg, hogy mennyire súlyos a helyzet....
Nem akarom, hogy kihúzzák :(
Négy "részből" áll az őrlőfog, annak pont az egynegyede hiányzik, de úgy, hogy átlyukadt az ínyemig egy részén. Tehát azt fúrni nem lehet...de a 3/4 része pedig teljesen fehér és egészséges.
Legelőbb két hét múlva mehetek dokihoz, csak szeretném tudni, hogy mire számítsak....van rá esély, hogy megmarad az a fogam? :(
2013. jún. 8. 00:11
11/13 anonim válasza:
Nem mindíg szoktak rögtön koronát rakni a gyökérkezelt fogakra,ha nem kell szétfúrni az egész fog koronai részét,akkor egy darabig egy nagy töméssel is elvan a fog(ami sztk-ban ingyenes).Az egyik gyökérkezelt fogam már 3.5 éve van így,majd idén tervezek rá koronát rakatni,de még tökjól elvan,csak kicsit szürkébb,mint a többi.
12/13 A kérdező kommentje:
Az osztállyal együtt mentünk egy dokihoz régebben, és én "ott ragadtam" nála, ő tömte be több fogamat is. De ő szerintem nem a körzetemhez tartozik. Aztán fogszabályzót csináltattam, de azt már másnál, és azóta nem is voltam az első dokimnál...
2013. jún. 9. 17:47
13/13 anonim válasza:
Ha nem a körzetid,akkor meg kell érdeklődni,hogy felnőttként el tud e látni TB-re.Én is csináltattam (felnőttként) egy magánrendelőben fogszabit,de attól még párszor voltam a körztisnél is röntgenen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!