Ha az egyik őrlőfogam kb. egynegyede hiányzik mert már annyira lyukas, akkor mindenképp kihúzzák?
Régen betömték, de rosszul...mert nemrég kiesett a tömés, és alatta fekete volt. Nem mentem el fogorvoshoz mert nem fájt és a tükörben nem is tudtam nagyon szemügyre venni, annyira hátul van, nem láttam jól...aztán jobban megnéztem, lámpával is odavilágítottam és akkor láttam meg, hogy mennyire súlyos a helyzet....
Nem akarom, hogy kihúzzák :(
Négy "részből" áll az őrlőfog, annak pont az egynegyede hiányzik, de úgy, hogy átlyukadt az ínyemig egy részén. Tehát azt fúrni nem lehet...de a 3/4 része pedig teljesen fehér és egészséges.
Legelőbb két hét múlva mehetek dokihoz, csak szeretném tudni, hogy mire számítsak....van rá esély, hogy megmarad az a fogam? :(
Így látatlanban annyit segíthetek, hogy elképzelhető még, hogy meg tudják menteni a fogadat. Az ilyet úgy szokták megoldani (ha a fúrás, csiszolás után még marad vmennyi oldalfala), hogy egy kis állítható acélszalagot húznak/szorítanak a fog köré (azt jól belenyomja az ínyedbe), és azt kitöltik tömőanyaggal. A szalagot leveszik, tömést megcsiszolják (szobrászkodik), és tadammm!
Ha olyan mértékű a szuvasodás, akkor lehet, hogy először gyökérkezelést is csinálnak, hogy ne később gyulladjon be az ideg a tömés alatt. De ezt lehet, hogy csak gondosabb orvos teszi... ;)
Köszönöm a válaszokat!
Akkor ha kell gyökérkezelés és korona azt nem támogatja a TB? Még diák vagyok, de már elmúltam 18(nem tudom ez számít-e, nem vagyok otthon ebben).
Most nem állunk jól anyagilag...nem tudom, h honnan szednénk össze 17000 FT-ot...
Én neten azt találtam, hogy a fogmegtartó kezeléseket(ez az, ugye?) a TB támogatja életkortól függetlenül...de akkor bármelyik sztk-ba mehetek és ingyen megcsinálják? Bocsi, de most vagyok először ilyen helyzetben és neten is ezer féle variációt találok....
Ezt az infót itt olvastam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!