Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Olyan lehet hogy a RTG nem...

Olyan lehet hogy a RTG nem mutat ki gyulladást a fogon?

Figyelt kérdés
Csinált a fogdokim RTG az egyik fogamról mert fáj a hidegre és édesre. Már be lett egyszer tömve, de nem lát semmit a fogamon azt mondta h teljesen jó. Csak azt nem értem akkor mért fáj hidegre és édesre? Azt mondta a dokim hogy várjak egy hónapot lassan letelik de nem javult semmit ugyanúgy fáj pedig már nagyon régóta sensodyne fogkrémet is használok. Ha nem javul menjek vissza és vagy az lesz hogy tömést cserél viszont azt mondta hogy nem biztos hogy visszatudja szépen építeni mert hogy elég nagy tömés van a fogamba, másik választás a gyökérkezelés,de én attól félek sosem volt még és nem tudom milyen az. Szerintetek melyiket válasszam?
2013. máj. 28. 12:59
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nekem volt olyan 2 éve, h a felső 2-es fogam fájt hidegre, melegre és édesre. Baromian megijedtem, mert egyrészt tömött volt már, másrészt első fog, akármit csinálnak vele az látszani fog. Elmentem dokihoz, hideg kis vattabigyóval végignézte a fogaim, nyomta az addig érzékeny fogamra is és semmi, egyik fog sem volt konkrétan érzékeny, de mégis fájt a 2-es feletti terület. Kaptam cataflam-ot, napi 3at kellett szednem belőle, 3 nap után lehúzta a gyulladást annyira, hogy egyértelmű lett h a 2-es fogamnak semmi baja, viszont egyre durvábban fájt a 4-es. Csináltunk arról röntgent és ki is derült h elhalt, gyökérkezelni kellett, annak a fájdalma sugárzott ki a 2-eshez, a gyulladt fognál eleinte semmit sem éreztem. Esetleg ilyesmi elképzelhető még nálad is esetleg. Ha biztosan az a fogad fáj, akkor gyökérkezeltesd, utána el kellene múlnia a gyulladásnak. Gyökérkezeléstől egyáltalán ne félj, nem szabad érezned semmit, inkább furcsa, mint fájdalmas, kapsz rá szurit, csak feküdni kell ugyanúgy :)
2013. máj. 28. 14:32
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi a választ :) szóbeli után lehet h akkor visszamegyek a dokimhoz h akkor csináljunk vmit mondjunk ő is azt mondta h gyökérkezelné de én nemet mondtam neki így nem csinálta meg nem mertem akkor gyötört a félelem, pedig nagyon rendes dokim van tegezzük is egymást de mégis félek,pedig sosem fájt nála semmi bár még gyökérkezelést nekem nem csinált. De majd szóbeli után nagy erőt veszek és elmegyek.
2013. máj. 28. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!