Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Állkapocs kattogása?

Állkapocs kattogása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan gonddal fordulok hozzátok, hogy rengeteget kattog az állkapcsom. Csak a jobb oldalon, de ha jól érzem akkor kifelé mozdul el a felső állkapocs az alsó miatt, leginkább minden ásításkor és mindig, amikor nagyra nyitom a szám... mindig van kattogás, tudom ez nem olyan, mint amikor rágom egy falat ételt és úgy, hanem legfőképp ásításkor. És rengeteget fáj is, pedig nagyon ritkán rágózom. Illetve sokat fáj a fejem szinte semmilyen ok nélkül és van fülzúgásom már régóta, de már nagyon idegesít pedig idáig azt hittem, hogy ez normális. Mit javasolnátok? Fogorvoshoz, vagy esetleg mással próbálkozzam? Mi lehet a baj illetve mit lehet evvel tenni?

Köszönöm szépen a válaszokat!!!

2013. máj. 23. 22:21
 1/2 A kérdező kommentje:
Azt sajnos kifelejtettem, hogy 6 éves koromtól fogszabályozóm volt progenia/bulldogharapás miatt, amit csak félig tudtak kezelni, mert sajnos nem maradtak meg a fogaim egy vonalban, hanem az alsó fogsoromnak csak sikerült frankón előrébb csúsznia az alsó előrébb van, mint a felső fogsor... most 22 leszek... kb 5 éve nincs fogszabályozóm.
2013. máj. 23. 22:24
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy ez a válasz hasznos lesz- e vagy se. Nem akarok okoskodni 13 évesen. Nekem is pattogott az álkapcsom nagyon nem bírtam és egyszerűen elmúlt.

Pedig azt olvastam hogy ezt valamiféle fogszabályzóval lehet rendbe hozni.

Szerintem menj el fogorvoshoz, hisz ő ért hozzá.

2013. máj. 24. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!