Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Volt mar valaki szajsebeszeti...

Volt mar valaki szajsebeszeti ( allkapocs ) muteten? Mennyire fajdalmas a mutet utani idoszak?

Figyelt kérdés
2013. máj. 20. 20:05
 1/7 anonim ***** válasza:
mit jelent az állkapocs műtét?
2013. máj. 20. 22:19
 2/7 A kérdező kommentje:
Ha van logikad,akkor felfogod,hogy mi az az allkapocs(maxilla) es rajossz,hogy annak a testresznek a muteti kezeleset jelenti...
2013. máj. 21. 19:32
 3/7 anonim ***** válasza:
az álkapocs műtétjét nem szájsebész végzi, hanem állcsont sebész, és az állcsont műtét nem egy dolgot jelent. Eltört? Korrigálják? A fogaidat teszik helyre? Valamilyen fejlődési rendellenességed van ezt teszik helyre?
2013. máj. 21. 19:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Valojaban fogsor deformitasom van,valoszinu gingivitis miatt..Fogalmam sincs..Amikor mosolygok,egy nagy lyuk lathato a szak 2 szele felol..Ha a szajpadomhoz szeretnek nyulni,nem tudok mert annyira szuk a 2 fogsorom kozotti hely..Nem tudom elkepzelni hogyan lehetne ezt gyogyitani..Oszinten szolva hallottam mar mindenfele kezelesrol,de nekem a fogorvosom mutetet javasolt..Mi lenne a velemenyed?
2013. máj. 24. 21:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát én azt javasolnám, vagyis én ha a helyzetedben lennék, hogy megkérdeznék, egy fogszabályzó orvost, hogy orvosolható e még ez a probléma, műtét nélkül is vagy mindenképp műtét szükséges. Nekem a felső fogsorom "benyomult" a szájpadlásomra, bár nekem a 3 felső bölcsességfog miatt. A lényeg hogy alig fér el a nyelvem a számban, mert a fogaim teljesen bedőltek, és bemásztak a szájpadlásom közepe felé. Egyedül az első 4 fogam maradt a helyén. Nekem fogszabályzót tesznek fel. Elvileg még vissza lehet őket "húzni" a helyükre. Én annyit tudok a gingivitisről, hogy hiarulon-savval szokták kezelni, mert ugye ez alvileg ínygyulladás. Lehet elősször ezt kellene kezelni, bár lehet ezen már túl vagy.Milyen műtétet javasolt az orvosod?
2013. máj. 25. 18:19
 6/7 anonim ***** válasza:
és odaírja latinul, hogy maxilla. beszarás
2013. jún. 13. 16:18
 7/7 A kérdező kommentje:
Nekem csak annyit mondott az orvosom,hogy muteni kell..Ekkor ment el a kedvem egy egesz eletre..Szoval fogalmam sincs,de mindenkeppen meg szeretnem csinaltatni oket,mert tenyleg nagyon zavar..Akkor a kezelesem abbahagytam(anyagiak miatt),de most el szeretnem kezdeni mindenkepp..Azota hogy halad a fogszepitesed? :)
2014. jan. 15. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!