Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogtömésről tájékoztatnátok?...

Fogtömésről tájékoztatnátok? Nagyon félek. De nagyon.

Figyelt kérdés
Előle a 2 fogam között kilyukadt a fogam. Elég csúnya mert úgye az a legfeltünőbb hogyha beszélek és egy sötét csík van ott..Már régóta. Tudom orvsohoz kellett volna menni rögtön,de nálam senki jobban nem fél a fogorvostól, a tűtől, attól hogy matat a számban. Mert már voltam de úgy lehordott hoyg mért nemtudtam menni, meg hogy néz ki, és sírva rohantam ki.Jaa és férfi volt. És mostmár muszáj elmenni, mert nem tűröm hogy kb ez miatt beszélni se merek. És nőt választok, elmondom neki hoyg legyen szívesn ne hordjon le, azért jöttem hogy csinálja meg. Sorba majd amelyikeket meg kell. Valaki elmondaná hogyan folyik a tömés, melyik része fáj, előtte utána meddig, injekció is fáj? meddig tart ez az egész. egyszerre 2 fogat is tömnek? gondoltam túl lennék rajta egyszerre. És a nyelés az hogy leeht megoldani, mert én 1 percet se bírok ki tátot szájjal, vagyis nem tudok úgy nyelni. Köpni kell ott? Amúgy 20 éves vagyok, tanuló. Gondolom már fizetnem kell, kicsúztam az ingyen orvosolásból. :(
2009. szept. 30. 11:37
 1/9 A kérdező kommentje:

bocsi hogy iylen hosszú lett.. hát ez az én bajom.

jah és mennyibe kerül egy iylen tömés, kis városban, nem a legdrágább helyen?

2009. szept. 30. 11:38
 2/9 anonim ***** válasza:
A tömés, húzás még mindig ingyenes az SZTK-ban.
2009. szept. 30. 11:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Sztem még az olcsóbb helyeken is drága. SZTK ingyenes, persze, de olyan is... Brrrrr :S Ezzel nem ijesztegetni akarlak, de tényleg iszonyat amit ott tudnak művelni az emberrel =( Ezért várok én is fizetős dokira :( Kiszívják a nyálat a szádból, szóval nem lesz gond a nyeléssel :)
2009. szept. 30. 11:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Viszont magándokinál 18 alatt sem tömnek ingyen... Azért magán.
2009. szept. 30. 12:08
 5/9 anonim ***** válasza:
Istenem ,miért ilyesztgetnek?Én kistelepülésen lakom és a körzeti fogorvosom székesfehérvári,INGYENES,FÉRFI,PRECÍZ! Még nem fájt a tömés nála pedig 11!fogamat csinált meg amit a NŐ orvos előtte félévvel nem vett észre! Egynél adott szurit,mert ő tudta hogy az érzékeny!Hidd el semmi nem fáj jobban mint a fogfájás! Tapasztalat ,mert úgy kezdtem mint te ! RETTEGTEM!!Már tudom nem kellett volna! Valószínű nem a megfelelő fogorvoshoz mentél! Úgy tudom maszekon 8000.-egy tömés ,legalábbis Fejér megyében!BÁTORSÁG és SZÉP LESZ A MOSOLYOD!!!
2009. szept. 30. 12:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Utolsónak: én azért írtam amit írtam, mert háromszor voltam körzeti dokinál. Egyik szétroppantotta a fogamat húzás közben, a másik majdnem kifúrta a nyelvem (asszisztens szólt neki, hogy óvatosabban), harmadik pedig kicsit túlfúrta a fogamat. Nos, hát köszönöm, én ezekből többet nem kérek. Igaz ami igaz, nem vmi jók a fogaim, de ááááh, az iszonyú volt. Nekem csak rossz élményem van. Gondolom idegesek, minden bajuk van, s nem tudnak rendesen odafigyelni. Szóval ennyit erről :S

22/F

Ja, és még van egykét ismerősöm, aki mesélhetne. Egyiknek pl. rossz fogát húzták ki. Elnézte a doki. Hát köszi :)

2009. szept. 30. 13:01
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van már jó és rossz tapasztalatom is SZTK-s dokiról. Az egyik nő volt, és vmi borzalom, én nem tudom, hogy hogy lehet egy ilyen ember _orvos_. Na, az velem is úgy ordított, hogy szerintem az egész város hallotta. Oda többet nem is mentem, így kb. 8-9 évig hanyagoltam a fogorvost (a lyukas fogaim meg ugye megmaradtak kezeletlenül). Aztán egyszer középsulival elmentünk szűrésre. Hát az a doki.... :) Fiatal, 30 körül férfi, sármos, ellenállhatatlan, vonzó, stb. stb... :D Félve nyitottam ki neki a számat, majd miután rápillantott a fogaimra, higgadtan, nyugodtan, emberi módon közölte, hogy nagyon sok rossz fogam van, kezeltetni kellene őket. Nem volt kérdés, hogy visszamegyek-e. :) Sajnos már olyan fogam is volt, amit nem lehetett megmenteni, így volt két húzásom, egy gyökérkezelés, és kb. 6 tömés. Mindegyik előtt elmondta, hogy mit fog csinálni, és közben is beszélgetett (illetve ő beszélt, én hallgattam). Kb. 3 hónapot jártam hozzá folyamatosan, de komolyan mondom, a második alkalmat már vártam. És szépen dolgozott már akkor is, nem csinált hanyag munkát. Azóta is hozzá járok, de már egy másik városban dolgozik, így már a magánrendelésére megyek.

Én azt javaslom, hogy ismerősöktől és fórumokon érdeklődj arról az SZTK-s dokiról, akihez tartozol, ha meg vannak vele elégedve az emberek, nyugodtan menj hozzá, nagyon sok pénzt spórolhatsz meg.

Ha magándokihoz mész, szinte biztos, hogy mind kedves lesz, itt inkább arról érdeklődj, hogy korrektül dolgozik-e. Kb. 6-15.000 Ft egy tömés, de függ attól, hogy melyik fogad melyik felszínén van a lyuk.

Egyébként a szuri picit kellemetlen, de abszolút nem fáj. Miután elzsibbadtál, kapsz egy nyálszívót a szádba, aztán kifúrja a doki a szuvas részt, majd egy másik fúrófejjel kialakítja az üreg oldalát. Ezután megkér, hogy öblíts, és végül a tömőanyagot beleteszi a lyukba. Ha fényrekötő a tömőanyag, akkor megvilágítja egy speciális lámpával, ezáltal fog megkeményedni. Megkér, hogy csukd össze a szád, és megkérdezi, hogy "kényelmes-e" a tömés. Ha nem, akkor ráharapsz egy kis lapocskára, ami "megfesti" azt a részt, amit le kell fúrni ahhoz, hogy kényelmes legyen.

Ennyi, nem nagy dolog, kb. 15-35 perc egy tömés.

2009. szept. 30. 14:39
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat. Én is így jártam mint az előző,hogy jó rám ijesztett a doki, és azért hanyagoltam és sajna van 2-3 ami rossz. De megpróbálom magam rávenni és kérek időpontot. Az SZTK-s dokinál fiztenem kell 20 évesen tömésért?
2009. szept. 30. 16:29
 9/9 anonim ***** válasza:

SZTK-ban ingyenes a tömés, de ha használnak még amalgámot, akkor csak az, és ilyenkor fehérért fizetned kell. De mivel egyre kevesebb helyen használják ma már az amalgámot, így jó eséllyel a te rendelőd is csak fehér töméssel dolgozik, tehát ebben az esetben ingyenes az.

És írtad, hogy elöl a két metszőfogad között van (az egyik) lyuk. A frontfogakban minden esetben fehér tömést használnak, még SZTK-ban is. Viszont ha magándokihoz mész, akkor itt 2 tömésért fognak pénzt kérni, mivel 2 fogadon van a lyuk, ezt kalkuláld bele.

Tudom, hogy elég hülyén fogalmaztam meg, de nagyon fáradt vagyok, remélem azért érthető. :)

2009. szept. 30. 23:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!