Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelés után szedett-e...

Gyökérkezelés után szedett-e már valaki antibiotikumot?

Figyelt kérdés
A fogorvosom azt mondta, ha utána fájna, szedjek antibiotikumot. Kicsit néha fájdogál, nem tudom mit tegyek, kötelező-e elkezdenem szedni. Egy fogorvos a neten azt mondta, természetes, hogy 1 hétig fájdogál utána, de azt nem mondta, hogy most akkor kötelezően szednem kell-e. Kinek mi a tapasztalata?
2013. máj. 5. 15:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

antibiotikumot?

azt nem, csak fájdalomcsillapítót

2013. máj. 5. 15:19
 2/13 anonim ***** válasza:
Mit értesz gyökérkezelés alatt? Már megcsinálták a végleges tömést is? Antibiotikumot akkor szoktak adni, amikor gyulladásban van a fog és ilyenkor még le sem szokták zárni, hagy tisztuljon.
2013. máj. 5. 15:21
 3/13 A kérdező kommentje:
Igen, még csak az első kezelés zajlott le, vagyis az idegeket eltávolította a fogorvos, és 1 hét múlva kell visszamennem.
2013. máj. 5. 15:35
 4/13 anonim ***** válasza:

nem hiszem, hogy szükséges

ha indokoltnak látta volna, ő maga írta volna fel a megfelelő fajtából a szükséges dózist

2013. máj. 5. 15:42
 5/13 A kérdező kommentje:
Felírta, de azt mondta, hogy csak akkor szedjem, ha szükséges lesz. Néha fáj egy kicsit harapásnál, de el is múlik, és ma hajnalban fájt eléggé, fájdalomcsillapítót kellett bevennem, de azóta nem fájt, szóval nem tudom eldönteni.
2013. máj. 5. 15:51
 6/13 anonim ***** válasza:
Szerintem kezdd el szedni, jobban jársz ha gyorsabban lehúzódik a gyulladás. Gondolom Dalacint írt, ugye?
2013. máj. 5. 16:02
 7/13 A kérdező kommentje:
Igen, viszont itthon van Doxiciklin, meg ezt már szedtem, nem vagyok allergiás, ismerem, nem tudom ezt szedhetném-e helyette? Nekem ez mindig használt, bármilyen gyulladásra, meg anyunak mikor már be volt dagadva a foga, a Dalacin semmit sem ért, viszont a Doxiciklin simán lehúzta, szintúgy a nagybátyámnak is. Bedagadva nekem nincs, semmi különös, meg annyira azért nem is fáj, jelenleg egyáltalán nem. Szóval mit gondolsz?
2013. máj. 5. 16:15
 8/13 anonim ***** válasza:
én így nem szedném
2013. máj. 5. 16:16
 9/13 A kérdező kommentje:
Már ezt hogy érted, a Doxiciklinre, vagy hogy egyáltalán semmit se szedjek?
2013. máj. 5. 16:27
 10/13 anonim ***** válasza:
nem látom indokoltnak az antibiotikum szedését
2013. máj. 5. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!