Gyökérkezelés? Holnap megyek, be vagyok rezelve hogy őszinte legyek :D
Betömte a doki a fogam,ínyt is kellett égetni meg fél fogam tömésből áll,megszenvedtük mindketten ő a munkával én az utána való elviselhetetlen fájdalommal:S
Sajnos tök hiába mert alatta a fogbél begyulladt és gyökérkezelni kell.. Alapból nem fáj,de ha keményebbre harapok bizony fáj de nem vészes,bár mondta doki hogy muszáj mert egy erősebb front vagy bármi aztán begyullad,nem kéne megvárni.
Rábeszélt,tehát holnap gyökérkezelés :(
Először kinyitja,aztán ideiglenes tömés,majd végleges..
Nagyon nagyon félek,múltkor rohadt kellemetlen volt a tömés,nem fájt csak az ami a torkomra került keserű cucc és folyton öklendeztem szinte behánytam,na meg utána hogy fájt,félek most mégrosszabb lesz.
Akinek volt már hogy volt? Kezelés közbe matatáson kívül éreztél valamit? Mikor nyitva volt a fogad fájt? Miután kiment az érzéstelenítő akkor fájt?
Doki mondta nem fáj persze mit mondjon szegény, de családba bárkit kérdezek nem valami határozott a fájdalom kérdésében..
Nem kérem hogy nyugtassatok,bár jó lenne persze csak pozitívat hallani,de az igazság érdekel inkább :)
Köszönöm!
Még nem vagyok túl 4-re megyek,vagyis fél 4-re mert még kapok nyugtatót dokimtól :)
Hát már kíváncsi is vagyok, gyomrom egy csomóban össze van ugorva,tenyerem izzad,feszült vagyok nagyon:) Félek,de túl kell esnem rajta. Inkább mint hogy kihúzzák a fogat,bár olvastam hogy valaki azt választja inkább mint a gyökérkezelést,mondjuk ezt nem értem meg azért a fog nem nő vissza..
Jaj szorítsatok majd nekem,mindenképp megírom mi volt mennyire volt kellemetlen vagy fájdalmas. De tök jó amúgy hogy fóbiám van fogorvostól,de az egész menüt megkóstolom. Először bölcsességfog húzás,utána tömés íny égetéssel meg fog felépítésssel,most gyökérkezelés.. Mindent kipróbálok már :)) Sajnos.
Hú gyerekek de mázlim van ezzel a dokival mennyire ember
centrikus és nem barbár módon neki esik a csak a fogaknak:)
Kérdezte doki melyik fogam fáj? Hát mondom nem fáj egyáltalán,csak ha ráharapok de akkor se erősen csak picit. Fogott fém cuccot azzal megkocogtatta erősen azért fájt,de mondta hogy lehet magas a tömés,rá kellett harapnom egy lapra.
Mondta hogy erős a harapásom nagyon,csiszol a fogtömésből hátha csak az a gond hogy túl magas,nem kell rögtön nekiesni gyökérkezeléssel. Fúrt le a tömésből az picit fájt,aztán mondtam neki az ellenkező oldalon felül fál egy fog néha nem vészesen,de lyukas röntgeten néztük.
Aztán azt betömte,de érdekes volt mert kifúrta injekció előtte,aztán rakott bele cementet,3 percig nyitva kellett hagyni a számat míg megköt,majd öblítettem,és mondta jövőhéten betömi teljesen.
Ezt nem értettem mire jó,cucc elég furcsa ízű volt de nyomta bele a vizet hál isten,aztán vége is volt 5 perc alatt az egésznek:D
Örülök a fejemnek,remélem nagyon hogy nem kell gyökérkezelni,hátha tényleg csak magas volt a tömés és csak 2 ezret kért ezért a cementes tömésért a másik fogamba:))
Most figyelgetnem kell itthon hogy továbbra is fájni fog -e ha ráharapok erősen és akkor eldöntjük h kell -e a gyökérkezelés,nagyon nem akarom :))
Gyerekek mi volt ez a cement ez mire való? Doki nagyon dícsérte milyen jó anyag,de mire való? Mély volt a lyuk ha ez segít.
Köszönöm utolsó aranyos vagy:))
Hát 2 napra rá fájdogált azért,meg ráharapni annyira nem tudok de már jobb az biztos:) Remélem gyökérkezelés elkerülhető lehet lesz még 1 fogra az meg már 48 ezer ft lenne annyim meg nincs :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!