Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelés? Holnap megyek,...

Gyökérkezelés? Holnap megyek, be vagyok rezelve hogy őszinte legyek :D

Figyelt kérdés

Betömte a doki a fogam,ínyt is kellett égetni meg fél fogam tömésből áll,megszenvedtük mindketten ő a munkával én az utána való elviselhetetlen fájdalommal:S

Sajnos tök hiába mert alatta a fogbél begyulladt és gyökérkezelni kell.. Alapból nem fáj,de ha keményebbre harapok bizony fáj de nem vészes,bár mondta doki hogy muszáj mert egy erősebb front vagy bármi aztán begyullad,nem kéne megvárni.

Rábeszélt,tehát holnap gyökérkezelés :(

Először kinyitja,aztán ideiglenes tömés,majd végleges..

Nagyon nagyon félek,múltkor rohadt kellemetlen volt a tömés,nem fájt csak az ami a torkomra került keserű cucc és folyton öklendeztem szinte behánytam,na meg utána hogy fájt,félek most mégrosszabb lesz.

Akinek volt már hogy volt? Kezelés közbe matatáson kívül éreztél valamit? Mikor nyitva volt a fogad fájt? Miután kiment az érzéstelenítő akkor fájt?

Doki mondta nem fáj persze mit mondjon szegény, de családba bárkit kérdezek nem valami határozott a fájdalom kérdésében..

Nem kérem hogy nyugtassatok,bár jó lenne persze csak pozitívat hallani,de az igazság érdekel inkább :)

Köszönöm!

2013. ápr. 15. 15:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Nekem sajnos már sok fogamat gyökérkezelték és egyiknél sem éreztem fájdalmat, kivéve amikor nem kértem injekciót, úgy elég kellemetlen volt, de nem akartam 3 órát zsibbadni. Ha kiáll a zsibbadás picit érzékeny lehet, de beveszel 1 szem fájdalomcsillapítót, másnap már nincs erős fájdalom, ha jól kitisztítják.
2013. ápr. 15. 15:37
 2/17 anonim ***** válasza:
A gyökérkezelésnek sokkal rosszabb a híre mint amilyen valójában, nekem is kezeltek néhányat, volt amikor kicsit húztam volna odébb a fejemet, de egyre nem mondanám, hogy kibírhatatlan volt.
2013. ápr. 15. 15:58
 3/17 A kérdező kommentje:
hát ez nem túl bíztató :))
2013. ápr. 15. 18:29
 4/17 anonim ***** válasza:
Mi nem bíztató? Mindketten azt mondjuk, hogy nem lell tőle ennyire parázni.
2013. ápr. 15. 20:48
 5/17 A kérdező kommentje:

"másnap már nincs erős fájdalom", "odébb húztam volna a fejem"..

Hát ezek.. Mint a családom olyan vagytok, fáj? neeeem. Másik csak rázza a fejét stb. :D

Kibírható..

Persze kibírod ha kalapáccsal ütik a fejedet,de azért fáj.

2013. ápr. 15. 21:10
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs épp komoly gyulladás alatt a fogad, jó doki kezel, nem spórol az érzéstelenítővel, akkor különösebben nem fog fájni. Ne várd, hogy semmit nem érzel majd, de kimondottan fájni nem fog. Amúgy meg ne rinyálj. Nekem olyan szájsebészeti műtétem volt, hogy kb a fél fejemet lehegesztették, és túléltem. Ahhoz képest egy gyökérkezelés lónak a f*sza, őszinte leszek.
2013. ápr. 15. 21:34
 7/17 anonim ***** válasza:
Jaj már, senki sem tudja neked garantálni, hogy abszolút fájdalommentes lesz, de semmi nem lesz amit ne lehetne kibírni, ha fájni fog akkor k.b. ugyanannyira mint amikor most keményre harapsz és ugyanúgy max. egy pillanatra.
2013. ápr. 15. 21:35
 8/17 anonim ***** válasza:
Ultracain érzéstelenítővel nekem fájdalommentes volt az első kezelés,utána letömték ideiglenessel és nem volt semmi különös.(Nem volt még bedurranva a fog,panoráma rtg mutatta ki a gyulladást,csak enyhe feszítő érzés volt előtte).A második kört viszont szuri nélkül csinálta a doki,utána sajgott a pofám rendesen,úgyhogy azt ajánlom,ahhoz is kérj érzéstelenítőt,a 3-4 kezelés már nem fájt.Ha nem nagyon gázos a fog,akkor 3-4 alkalom(2-3 hét) ,mire kész a gyökérkezelés és a tömés.
2013. ápr. 16. 00:46
 9/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm:)

És mikor kiment az érzéstelenítő? Arra gondoltam nem várom meg még féloldalasan iszok egy xiloxot,akkor nem fog fájni?

2013. ápr. 16. 01:04
 10/17 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mennyire volt gyulladt a fog, nekem volt amikor fájt a zsibbadás elmúlta után, de 1 fájdalomcsillapító után elmúlt és volt amikor egyáltalán nem fájt. Lényeg az, hogy maga a gyökérkezelés injekcióval nem fájdalmas, én már sokszor átéltem anélkül is és azt is ki lehet bírni.
2013. ápr. 16. 07:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!