Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Van alternatívája a foghúzásnak?

Van alternatívája a foghúzásnak?

Figyelt kérdés
A fogorvos ki akarja húzni a fogam. A fognak magának nincs semmi baja, gyökérkezelve volt, a gyökér végén van egy kis gyulladt góc. Tényleg ki kell húzni?

2013. ápr. 10. 17:40
 1/9 anonim ***** válasza:

A fog állapotától függ.

Meg lehet tenni, hogy kiszedi a tömést, a gyökérbe teszi a gyógyszert, majd amikor elmúlt, visszatömi.

Velem 2 hete történt, nemhogy kis góc, de egy akkora gyulladásba volt a fogam, hogy látszott az arcomon is kívülről.

1000 mg-os augmentintől úgy elmúlt, hogy utána röntgenen sem látták a nyomát.

2013. ápr. 10. 17:50
 2/9 A kérdező kommentje:
Nekem nem fáj a fog, csak a panoráma röntgenen derült ki, hogy van ott egy kis gyulladt góc, az orvos azt mondta, hogy a csontra átterjedhet?
2013. ápr. 10. 18:02
 3/9 anonim ***** válasza:

(2 hónapja történt, nem hete)

Igen, a gyulladás átterjedhet a csontra, ha nincs kezelve időben. Korábban nekem is azt mondta a fogdokim, hogy hiába egészséges a fog, ha gyulladás van a gyökerénél, akkor húzni kell. Aztán utánajártam az interneten, és sokan írták, hogy csak gyökérkezelve lett.

Nekem akkora gyulladásom volt, hogy azért kaptam az 1000mg-os augmentint, hogy egyáltalán gyökérkezelni tudja. De mondom, teljesen elmúlt tőle. Kérdezz rá, minél előbb, nehogy aztán tényleg húzni kelljen.

2013. ápr. 10. 18:06
 4/9 A kérdező kommentje:
És akkor mit lehet tenni, ha átterjed a csontra?
2013. ápr. 11. 13:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia, ne haragudj, most vettem észre, hogy írtál.

Ha átterjed a csontra, akkor mindenképpen húzzák.

Van valami fejlemény?

2013. ápr. 12. 19:59
 6/9 A kérdező kommentje:
Egyelőre nem engedem húzni.
2013. ápr. 14. 18:40
 7/9 anonim ***** válasza:

Szedsz valami antibiotikumot?

Ha nem, akkor gyorsan kezj el szedni, nehogy a gyulladás továbbterjedjen, és a végén több fogat kelljen húzni!

2013. ápr. 15. 07:35
 8/9 anonim ***** válasza:
Esetleg szájsebész gyökérrezekcióval eltávolíthatja a gócot (vagyis oldalról, a fog eltávolítása nélkül kiszedheti), de még így is kérdéses hogy a fog megtartható-e, mivel gyökérkezelve volt.
2013. ápr. 18. 12:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Mi az a gyökérrezekció? Átfúrják a csontot?
2013. ápr. 19. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!