Nem korai a fogszabályzó?
A lányom 11 éves, és a fogászaton azt mondták, hogy neki állandó alsó, felső fogszabályzó kéne.De én nem tudom, hogy nem korai még, mert még a bölcsesség fogai hiányoznak.
Van valakinek valami tapasztalata, hogy mi lenne a helyes?
EGYÁLTALÁN NEM KORAI!
Az egyik legideálisabb kor, egy jó barátnőmnek is akkor rakták fel, és ő már rég túl van rajta, gyönyör a fogsora. :)
Ez normális helyen úgy megy, hogy megröntgenezik, és megnézek a bölcsességfogait is. Nekem megvan már mind a 4 bölcsességfog-csírám, de nem szabad megvárni, mire kinő. Olyan 1-2 év múlva lesznek akkorák, hogy ki lehet őket műteni.
Ilyenkor felvágják az ínyt, és kiharcolják a fogakat.
Aki fogszabályzós, azzal ezt megcsinálják.
Ha nem szednék ki, akkor majd amikor kinő neki (ki tudja mikor... Lehet 30 évesen), akkor lehet, hogy eltolná a fogsorát, és fölösleges lett volna a fogszabályzás.
11 évesen szinte senkinek nincsenek kint a bölcsességfogai.
De ugyanígy van 14 évesen is... Szerintem nem érdemes várni. Én is örülnék, ha előbb mentem volna (én pontosan 1 hét múlva kapom meg a fogszabit)!
14/l :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!