Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Jön a bölcsesség fogam?

Jön a bölcsesség fogam?

Figyelt kérdés
Pár napja nagyon fáj hátul az ínyem. Be is van dagadva,és mintha fogat éreznék ott. Nagyon nagy fájdalmat érzek emellet a fülem is fáj és azok a fogaim.A bölcsesség fogam jöhet? Az is lehet,hogy a fogaim azer fájnak,mert nem fér el a bölcsesség fog és nyomja el a többi fogam? Régebben is volt ilyen de elmult.Azt hallotam egy bölcsesség fog 2 évig jön. Valaki leírhatná h neki milyen fájdamai voltak .
2009. szept. 17. 16:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ez tényleg a bölcsesség fogad lehet.Hány éves vagy? Nekem is hasonló tüneteim voltak,elég húzós időszak míg ki nem bújik. Ha nagyon nem bírod menj el egy dokihoz ő biztosan tud segíteni,hogy könnyebben vészeld át. Azt nem tudom,hogy mennyi ideig tart mig kijön,de én soknak éreztem.Hallani rémtörténeteket,hogy kinek milyen szájsebészeti beavatkozás kellett a bölcsesség foga miatt.Ne parázz be! Komolyan! De én elmennék egy fogdokihoz már csak a fájdalomcsillapítás miatt is.Kitartás! :)
2009. szept. 17. 16:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Én is olvatam sokmindent..és be is paráztam :D de kicsit megnyugtattál... 16 éves vagyok... és szeretnék már este aludni :D:D nem pedig a fájdalomtól ordítani :(
2009. szept. 17. 16:43
 3/10 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok:

Örülök,hogy kicsit megnyugtattalak :) A dokit javaslom,hogy minél elöbb hívd fel és kérj időpontot.Ha épp ma nem kapsz,de nagyon fáj és nem tudsz aludni,akkor én Algoflex-et ajánlok,az nekem be szokott jönni fájdalomcsillapításra.

Ha nincs otthon gyógyszer,akkor pálinkát szoktak mondani a nagyszüleim.Nem meginni,öblögetni :)

Ja és még véletlenül se jusson esszedbe a két "ötletemet" együtt alkalmazni! :) Vagy pálinka vagy gyógyszer :)

Jobbulást!

2009. szept. 17. 16:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :) Dokihoz nem megyek,mert félek :D Remélem minnél előbb kijön és minden jo lesz :)
2009. szept. 17. 16:58
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia!

2 hónapja vették ki 2 bölcsességfogamat. Nem elrettentésképpen, csak tapasztalatok:

Nekem is a fülem kezdett fájni, majd másnap a fogam is.

Kiderült, hogy fekve nő mind a 4 bölcsességfogam. 2-t kiműtöttek, nemsokára a másik kettőt is ki kell venni.

A műtét: szájfertőtlenítés valami lötyivel. Utánna beültem egy normális fogorvosi székbe, szurival érzéstelenítettek. Innentől kezdve nem éreztem semmit. Csak hallottam, mikor nyikorog a fogam, mikor húzza ki a helyéről a doki, meg recsegett, mikor letört. De SEMMIT nem éreztem. Be lett varrva a seb, egy hét múlva kivették.

2-3 napig be volt rendesen dagadva, a számat nem nagyon tudtam kinyitni, majd mikor lohadt lefele, bekékült majd bezöldült, de 1-2 napom belül elmúlt. Mire kivették a varratot, (egy ki is esett magától) nem látszott semmi az arcomon.

Összességében jobban fájt a fogam, míg megvolt, mint mikor kivették. Persze az első 1-2 nap fájt, de túlélhető volt.

Persze ez nem jelenti azt, hogy neked is ki kell húzni =)

De menj el mindenképpen dokihoz, aki elküld röntgenre. Mert ha úgy vagy vele, mint én, akkor szenvedsz vele, amíg össze nem nyomja a többi fogadat... Nekem, mint kiderült, ezért kellett 4 évig fogszabályzót hordanom. Mikor levették, újra összementek a fogaim... Hát ezért.

19L

2009. szept. 17. 16:59
 6/10 A kérdező kommentje:
Jaj ezt nem kellett volna leírni :D :( Remélem nálam nem lessz semmi ilyen, mert nem élném túl :D :( köszi hogy írtál :) még azért várok kicsit :D
2009. szept. 17. 17:12
 7/10 anonim ***** válasza:

éppen azért írtam le, mert nem kell aggódni.

neten énis egy csomó mindent olvastam, és teljesen beparáztam. de ott egyáltalán nem volt semmi félelmetes.

20 percig tartott a két fogam összesen

tényleg nem olyan szörnyű :)

2009. szept. 17. 18:29
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha ez megnyugtat: hónapokig kezeltek FÜLGYULLADÁSSAL és egyéb gyulladásokkal. Annyira beteg voltam, hogy ősszel nem jártam suliba. Már az érettségim is kérdéses volt, ugyanis félévre kezdett vészesen összegyűlni a hiányzásom. Már szedtem mindenfélét, immunrendszerre stb, rengeteget voltam lázas stb. Azóta is sokat vagyok beteg.

Ez a bölcsességfogam bűne. Gyulladt két éve :) A gyulladásra ráhúzódott valami franc ősszel, az egész pedig a fülemre, majd torkomra. Mire ez kiderült már azon gondolkodtam, hogy szar az élet, utálok MINDENT :DDD Volt, hogy feküdtem és hangosan zokogtam kínomban, úgy fájt :S Tea, fájdalomcsillapító lóadagokban, és még úgy is éreztem...

A vicc, hogy most ismét elkezdett jönni.

Újra felszakította a májusban behegedt ínyt, bár már nem egy kis tüskéje látszik hanem egy nagyobb. Hát csókoltatom, ki a helyéről :@ Fogorvosom meg nem akarja bántani, szerinte egészséges. Viszont nekem nem az, mert hátrafele nő és tépi az ínyem és undorító csipkés lesz az egész környéke D: Fujj, és most is érzem a sebes húst ott. Kijöhetne már teljesen, mert ez a félévente növöget tempó nem fekszik nekem.

2009. szept. 24. 15:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

A dokid nem normális! Keress másikat!

Nekem azt is kiszedte, amelyikkel még nem volt panasz, hogy ne is legyen!

Hátha még panasz van vele!

Az nem egészséges!

(az előtted válaszoló voltam)

2009. szept. 24. 20:44
 10/10 anonim ***** válasza:

21:44: most már át kell menjek másikhoz, abnormális, hogy két éve tépi az ínyem :S Mondjuk, a pasas nagyon lenéző, mikor mondtam, hogy nem tudok tanulni, úgy fáj, annyit mondott, hogy ez biztos nem így van, csak ideges vagyok érettségi miatt. Kaptam gyógyszert amitől nagyon kábult voltam.

Most is, teljesen szétvágja az ínyt, lehet ez egyáltalán? Szerintem nem egészséges, ha hátul, az állkapcsom felé tiszta seb :( És a fog még mindig csak kicsit látszik ki, egy idő után enyhül a fájdalom és újra íny lesz rajta. (ami kilátszik, az viszont úgy néz ki mint egy tüske, nagyon éles)

Köszi, így már biztos elmegyek másikhoz és kiszedetem :) Eddig mindig megijedtem, hogy lehet nekem alacsony a fájdalomküszöböm és egyszer csak jobb lesz.

Kérdezőnek: Nekem fülfájással kezdődött, később egyre inkább elterjedt arcra. Olyan volt kicsit, mint mikor régen huzatot kapott. Illetve, állandóan fájt az állkapcsom, lehet hülyén írom körbe, de olyan, mint mikor érzed, hogy nagyon megbetegedtél és fájnak az izmaid, nehezen mozdulsz, tompán sajogsz. Másik oldalról, barátnőmnek úgy nőtt ki, hogy nem is érezte. (a másik három nekem is, ez a 4. ilyen csak! Ráadásul az első kettő nagyon hamar kinőtt)

2009. szept. 25. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!