Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Rettegek a fogorvostól....

Rettegek a fogorvostól. Valakinek valami ötlet? Kéremszépen a segítségetek. (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Tényleg használható ötleteket írjatok kérlek! Nem egyszerű a helyzetem. Sajnos fogorvoshoz kell mennem. Már, ezt hogy leírtam sem ment úgy, hogy ne sírjam el magam. Nem félek, hanem rettegek tőle. Van egy nagyon rossz fogam, fájdogál is olykor olykor már rendesen.

1.eset: Elmentem fogorvoshoz, hát a rendelőbe leülve sírógörcs és remegés tört rám, ott ültem több órát de képtelen voltam bemenni a kezelésre. Szakadt rólam a víz, nem volt olyan porcikám ami ne remegett volna, majd ki ugrott a szívem, eljöttem :(

2.eset:Ugyan ez volt, ráadásul az idegtől még az asztmás is elő jött, ügyeleten kötöttem ki végül :'(

3.eset: Sem sikerült legyőzni a félelmem. El sem indultam az idegességtől hánytam, amint oda értünk megint csak rettenetes feszültség tört rám. Úgy kapott el a párom, mert össze csuklottam, persze megint haza jöttünk.....

Próbálom rávenni magam, de ez valami borzalom :( Egyszerűen képtelen vagyok változtatni ezen. Sajnos fájdogál az a fog, ami viszont bonyolítja a helyzetet 24 hetes pocaklakóm van, így még gyógyszert sem tudok a fájdalom ellen bevenni. Nem tudom már, h mivel ártok jobban a babámnak, a fogfájással vagy, hogy így kiborulok :( :'( Mit tegyek??? Tényleg óriási gondot okoz ez az állapot, mert tudom, hogy el kell mennem kezelésre, de már akkor is csupa ideg/görcs vagyok, mikor tudom, hogy pár nap és megint jön a tortúra, minden napossá válik lassan ez a feszültség bennem :( Nem tudom magam megnyugtatni sehogy, akár mivel próbálkozok.

Kérlek, ne gyertek azzal, h gondoljak a babámra, mást sem teszek, de nem tudom magam leküzdeni, meg, hogy ha erre nem vagyok képes ilyen "kis" csekélységre akkor nekem nem való gyermek stb. Egyrészt se nem erről szól a kérdésem, másrészt így sem érzem már magam semmire se alkalmasnak, h ekkora katasztrófa vagyok :( Kérlek ne bánjatok velem lekezelően :( :'(

27/L

2013. febr. 23. 18:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
én is féltem mint te ,mert gyerekkori traumám volt mikor kicsi voltam szinte erőszakal huzták ki a fogamat le fogtak fájt stb... 14 éves voltam mikor még vidéken éltem ismertem egy jo fog dokit ..de utána ő eltunt a piacrol. és nem rég ujra kénytelen voltam fog dokit keresni, budapesten élek elkezdtem nézegetni ár felmérést kérni, és kifogtam egy ugyes kezű dokit nagyon jól dolgozik fájdalom mentes magán fog doki mert sztk az hátborzongató pénz nagyon kedvező nálla, nem huz le sőt kerekit ha kell példa 3 fog 1 áráért.:) tömés ! ár felmérés ingyenes , rosszat ha akarnék sem tudok rá mondani... ! csak hozzá fogok járni . kedves cseveg veled elmondja mit lát hogy gondolja te mondod mit szeretnél. ha kell a cime priviben irj...nem fogod meg bánni.
2013. febr. 24. 08:59
 12/14 A kérdező kommentje:

Kedves Confiance :)

Nagyon köszönöm a segítő készséged, de sajnos borzasztó messze lakom Budapesttől, Nyíregyháza környékén :( Pedig nagyon jól hangzik amit írtál, de így többe kerülne az út, mint maga a fogászat :( De tényleg köszönöm a kedvességed :)

2013. febr. 24. 21:33
 13/14 Agibabi válasza:
Szerintem először mindenképpen nyugodj meg és gondold át, hogy tulajdonképpen mitől félsz! Valószínűleg nem a fájdalomtól, inkább valami trauma miatt! Valószínűleg a baba miatt is csak jobban izgulsz (hormonok), szerintem kérj meg valakit hogy menjen el veled, lehetőleg olyat aki gyakran jár fogorvoshoz, el tudja mondani mit csinál stb. Az is egy megoldás ha a fogorvossal beszéled meg h félsz és hogy segítsen ebben, mondja el mit csinál, mikor, fájni fog-e :) Teljes mértékben meg tudlak érteni, én is utálom a fogorvosokat! Remélem sikerül legyőznöd a rettegésedet! Sok sikert! :)
2013. febr. 26. 20:51
 14/14 anonim ***** válasza:
Na? Mi volt?
2013. márc. 2. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!