Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Rettegek a fogorvostól....

Rettegek a fogorvostól. Valakinek valami ötlet? Kéremszépen a segítségetek. (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Tényleg használható ötleteket írjatok kérlek! Nem egyszerű a helyzetem. Sajnos fogorvoshoz kell mennem. Már, ezt hogy leírtam sem ment úgy, hogy ne sírjam el magam. Nem félek, hanem rettegek tőle. Van egy nagyon rossz fogam, fájdogál is olykor olykor már rendesen.

1.eset: Elmentem fogorvoshoz, hát a rendelőbe leülve sírógörcs és remegés tört rám, ott ültem több órát de képtelen voltam bemenni a kezelésre. Szakadt rólam a víz, nem volt olyan porcikám ami ne remegett volna, majd ki ugrott a szívem, eljöttem :(

2.eset:Ugyan ez volt, ráadásul az idegtől még az asztmás is elő jött, ügyeleten kötöttem ki végül :'(

3.eset: Sem sikerült legyőzni a félelmem. El sem indultam az idegességtől hánytam, amint oda értünk megint csak rettenetes feszültség tört rám. Úgy kapott el a párom, mert össze csuklottam, persze megint haza jöttünk.....

Próbálom rávenni magam, de ez valami borzalom :( Egyszerűen képtelen vagyok változtatni ezen. Sajnos fájdogál az a fog, ami viszont bonyolítja a helyzetet 24 hetes pocaklakóm van, így még gyógyszert sem tudok a fájdalom ellen bevenni. Nem tudom már, h mivel ártok jobban a babámnak, a fogfájással vagy, hogy így kiborulok :( :'( Mit tegyek??? Tényleg óriási gondot okoz ez az állapot, mert tudom, hogy el kell mennem kezelésre, de már akkor is csupa ideg/görcs vagyok, mikor tudom, hogy pár nap és megint jön a tortúra, minden napossá válik lassan ez a feszültség bennem :( Nem tudom magam megnyugtatni sehogy, akár mivel próbálkozok.

Kérlek, ne gyertek azzal, h gondoljak a babámra, mást sem teszek, de nem tudom magam leküzdeni, meg, hogy ha erre nem vagyok képes ilyen "kis" csekélységre akkor nekem nem való gyermek stb. Egyrészt se nem erről szól a kérdésem, másrészt így sem érzem már magam semmire se alkalmasnak, h ekkora katasztrófa vagyok :( Kérlek ne bánjatok velem lekezelően :( :'(

27/L

2013. febr. 23. 18:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szerintem egy kedves, jófej dokit kell kifogni, és akkor nem félsz. Régen én is így voltam, majd meghaltam, minden bajom volt, ha fogorvoshoz kellett menni. Most van egy dokim, aki kedves, aranyos, mindig megnyugtat, mindent elmagyaráz, és rendesen, normálisan dolgozik. Szinte szeretek fogorvoshoz járni.
2013. febr. 23. 18:18
 2/14 anonim ***** válasza:
Hát én is kb így voltam féltem minden bajom volt pedig csak 1-2 kisebb tömést kellett csinálni , és akkor fogorvost váltottam kifogtam egy 25-30 éves nagyon helyes pasit amióta hozzá járok már a pasit látom benne nem a fogorvost és nagyon aranyos szerintem te is keress 1 fiatal orvost aki segítőkész és aranyos veled biztos találni fogsz ,amióta hozzájárok szinte nekem is öröm menni pedig sosem kellemes amit csinál csak erre gondolok,nálad meg ott van a baba és a párod gondolom te nem fogod a pasit keresni benne próbálj valami mást mondjuk hogy milyen jó fej ,vicces,kedves valami ilyesmi :)
2013. febr. 23. 18:25
 3/14 anonim ***** válasza:

Nézd, ha elég pénzed lenne és nem várnál babát ajánlanám, hogy nézz utána az altatásos fogászatnak, így sajnos tényleg csak annyit tudok mondani, hogy mindenképp magándokihoz menj, ott nem kell annyit várni és ha van lehetőséged ismerd meg előtte az orvost.

És ne pánikolj, mert tényleg nem akkora nagy cucc ez az egész, én a foghúzástól féltem/félek nagyon de sikerült kifognom egy olyan dokit, aki tényleg nagyon óvatos és a legkisebb fájdalmat sem akarja nekem, így kibírtam az utolsó akciót és már nem is félek annyira. Húztam halasztottam én is több, mint fél évig

De mi előtte beszélgettünk róla, hogy tényleg óvatos lesz és olyan fájdalomcsillapítót is adott, ami extra-erős.

Jobban jársz ha túlesel rajta.

2013. febr. 23. 18:26
 4/14 anonim ***** válasza:
53%
Nálam is ez volt a helyzet, én magánrendelésre mentem, egy olyan időpontban amikor amúgy nem volt rendelés, így senki nem volt se előttem, se utánam. A dokinál semmit nem kellett várnom, ameddig tartott az érzéstelenítő is ott ültem a székben, és beszélgettünk mndenféléről. Nekem tömni kellett a fogamat (életemben először), és én is paráztam, hogy mi lesz, mi fog történni stb-stb. Előtte rákerestem a neten, hogy mi is történik majd pontosan, youtube-on is van fent egy csomó videó ezekről. Én úgy mentem végül oda, hogy előre tudtam, hogy mikor fog történni, és teljesen "pozitív" élményekkel tértem haza, de olyan szinten, hogy eldöntöttem, hogy fél évente elmegyek ellenőrzésre is.
2013. febr. 23. 18:31
 5/14 A kérdező kommentje:

Igen magán dokihoz járok :) A fogász csajszival semmi bajom, borzasztó rendes, nem körbe röhög, hanem kijött hozzám és megsimogatta a kezem, próbált megnyugtatni stb. :) Ugye babásan kötelező, vagy is illik elmenni fogászatra, el is mentem nem volt probléma, megnézegette a fogaim, elmondta mi a jó mi nem. Semmit nem csinált, vagy is már akkor kezeli akarta a fogam, amint ezt kimondta jött a para, kértem időpontot a következő alaklomra, h felkészüljek rá, nah ekkor kezdődött el az első esettel a gond (fent írtam) . Már tudtam h, mi vár rám, így meg minden csütörtök délutánra megvan a programom ahelyett, hogy túlesnék rajta. Első vizsgálatnál még idegen is volt a hely/helyzet, akkor nem féltem (ennyire), csak abban a pillanatban amint kimondta, h kezelni kell....Ezt nem hiszem el, hogy ekkora nyomorék vagyok tényleg!!!!! :/ :(

Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat :) !!!! Aranyosak vagytok :) !!!!!

2013. febr. 23. 18:39
 6/14 anonim ***** válasza:
Szerintem fogorvos előtt 1 héttel próbálj meg szedni 3x1 b-vitamint. Nyugisabb leszel tőle.
2013. febr. 23. 18:40
 7/14 anonim ***** válasza:

Az orvos személye valóban kulcsfontosságú, ugyanakkor úgy is felkészülhetsz, hogy tudomásul veszed, hogy egyátalán nem fog fájni a kezelés, ami tényleg így van, mert az érzéstelenítés miatt semmit sem érezni. Az injekció beadása pedig ugyancsak nem fájdalmas. Teljesen felesleges emiatt parázni.

Volt egy időszak, amikor egy bunkó orvos miatt én is féltem a fogorvostól, de amióta ezt rendeztem magamban én sem félek. Sőt amikor hosszú kihagyás után elmentem rendbe tetetni a fogaimat, örömmel mentem mert jó volt látni egymás után sorra újultak meg a fogaim, tűntek el a régi amalgám tömések és szűntek meg a problémák.

2013. febr. 23. 23:49
 8/14 anonim ***** válasza:
53%

Nekem is ugyanez volt a bajom,hazafutottam,pánikrohamok stb.

Aztán találtam olyan dokit aki éber szedációval kezelne,de 40 ezer ft-om nincs foganként,így minden kezelés előtt fél órával oda kell mennem,ad egy erős nyugtatót,majd utána kezel csak miután hat a gyógyszer.

Ez rengeteg segít,most megyek majd 3x-ra már volt bölcsesség fog húzásom 2,meg 2 fog tömésem,most megyek gyökérkezelésre,tehát mindent "kipróbálok" sajnos,és egyre kevésbé félek,mert tudom nem olyan szörnyű.

Miután hat a gyógyszer és beadja a szurit,semmit nem érzek az ég világon,és ez nem mendemonda.

És a másik tanácsom hogy ne olvasgass semmi rémsztorit. Én is rengeteget olvastam és teljesen belelovaltam magam feleslegesen.

2013. febr. 24. 00:46
 9/14 anonim ***** válasza:
53%
Persze gondolom terhesen nem szedhetsz nyugtatót,de hidd el hogy semmit nem fogsz érezni! Egyszer túlesel rajta,meglátod hogy feleslegesen aggódsz.
2013. febr. 24. 00:47
 10/14 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyosak vagytok :) Köszönöm a sok jó tanácsot és segítséget :) Nem tudom leküzdeni ezt a félelmem :( Többször is elolvasom a hozzászólásotokat :) így nagyon megnyugtató, persze meg mikor a "start" mezőn állok, akkor meg ismét elszáll az a cseppnyi bátorságom is :( Nem tudom, mi lesz vagy hogyan, csütörtökön kiderül, már a lehető legrosszabra is felkészültem :(

Sajnos, most tényleg, semmiféle nyugtató, gyógyszer stb nem jöhet szóba :( Ezt most mindenképp mellőznöm kell. Még egy fájdalom csillapító sem bár most pillanatnyilag szerencsémre nem fájdogál a fogam. De mi lesz ha rosszabb lesz, bele sem merek gondolni :( :/

2013. febr. 24. 02:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!