Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Örökös fogvédelem? Létezik ilyen?

Örökös fogvédelem? Létezik ilyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajna ritka egy rossz fogaim vannak..Szépek meg fehérek, de napi 2 alapos fogmosás mellet is lyukadnak..

És azon kezdtem el gondolkodni, hogy olyan fejlett már az emberiség..szíveket átültetünk, agyműtéteket csinálunk..és még nem találtak fel olyan anyagot ami megvédi a fogakat? Jó persze ez tönkre vágná a fog-orvosi és tisztítási ipart, de szerintem jó pár ember fizetne azért milliókat, hogy a fogai rendben maradjanak...Úgy képzelem el ezt az egészet, mint egy mesterséges zománcréteg, amin nem tudnak áthatolni a baktériumok és nem bír tőle a fog sárgulni stb..

Nagyon irreálisnak tartjátok ti ezt? Mert szerintem a mai tudásunkkal már simán lehetséges lenne..

Mit gondoltok?

2013. febr. 10. 14:20
 1/10 anonim ***** válasza:
szerintem simán meg lehetne csinálni.
2013. febr. 10. 22:36
 2/10 anonim válasza:
együtt érzek veled kérdező. nekem is nagyon rosszak a fogaim:( hiába mosom, figyelek rájuk, hiába járok kontrollra félévente... kiborító. pedig még csak 20on éves vagyok
2013. febr. 11. 16:10
 3/10 anonim ***** válasza:
20onéves, gyomorproblémáid, gyomorégésed nem van?
2013. febr. 11. 16:22
 4/10 anonim válasza:
2-es vagyok. nem soha nem volt ilyen problémám
2013. febr. 11. 18:35
 5/10 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy még én is csak 24 éves vagyok..Csak szeretem ha szépek a fogaim..Napi kétszer mosom, szájvizet használok, járok fehéríttetni őket, fél évente fogorvoshoz megnézetni őket, de ennek ellenére évente kettő biztos kilyukad..

Eléggé kellemetlen:S

2013. febr. 13. 13:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, neked sincs néha túl sok savad?
2013. febr. 13. 20:05
 7/10 A kérdező kommentje:
De, van...Mondjuk csak a sok egyetemi stressznek tudtam be.
2013. febr. 21. 16:07
 8/10 anonim ***** válasza:
Stressz is segíthet hozzájárulni... Azonban gyanakszom hozzájárulhat a fogak romlásához. Amúgy a fog képes önmagát gyógyítani.
2013. febr. 21. 16:44
 9/10 A kérdező kommentje:
önmagát gyógyítani? ezt hogy érted?:D
2013. febr. 21. 17:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Hááát, egyszer már kinött valahogy, nem? Akkor a tested tudja hogy kell fogat építeni. keress rá: reverse decay
2013. febr. 21. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!