Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Sos! Mit csináljak, mit...

Sos! Mit csináljak, mit tudnék még tenni, ez így borzalmas, tudnátok segíteni!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kb két hete elkezdett vérezni a fogínyem,csak egy picit.

Viszont azóta már sebes,egy pici csík van az ínyemen,néha

fehér a seb körül.Ha mosom ott,fáj.

Megmutattam a magán fogorvosomnak,azt mondta fogíny sorvadás,használjak elektromos fogkefét,de nem mondott semmi mást.

Megmutattam a körzeti fogorvosnak,Meridolt ajánlott,mostam is vele,de nem használt,Gingisolt,Listerint,és pradontaxot is vettem,(igaz ezt csak pár napja használom),de semmi....sőt azóta máshol is vérzik egy kicsit,és már arrafelé mosom a fogkefével,ott is fáj.

Nem mossam ott,és idővel begyógyul?

Halottam h nem túl durván,ilyenkor is mosni kell,de ez biztos nem árt,illetve a nagyon sebes résznél is mossam?

#vérzés #fájdalom #fogíny sorvadás
2013. febr. 10. 12:00
 1/3 anonim ***** válasza:

Én a paradontax fogkrémet használom, azzal jobb. Napjában egyszer délután még pluszban a rendszeres fogmosáson kívül csak a fogínyemet masszírozom vele. Az elektromos fogkefén beállítom az érzékeny üzemmódot és legalább 7-8 percig az ínyemen megyek végig valamint a fogközökbe nyomom be, ahogy tudom. Nekem a koronánál jelent meg az ínyemben egy kékes sáv, most egész jó, de ahogy elhagyom 2 héten belül újra jelentkezik. A fogorvos mondta, hogy sorvad az ínyem és nekem is többször vérzett.

Viszont ha tartósan fent áll egy laborba menj el, mert más betegség tünete is lehet a fogínyvérzés.

Valamint C-vitamint vagy rutascorbint szedj nagy adagban.

2013. febr. 10. 12:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Keress fel parodontológust, ha megoldható (igazából jó lenne, hogy ne terjedjen rá a fogágyadra is).

A C-vitamin semmit nem fog érni, viszont tényleg mosni kell ugyanúgy az ínyt, nem baj, ha vérzik. sokan megijednek a vérzéstől, ezért nem mossák, de ilyenkor csak még jobban szétterjednek a bacik.

Amíg nem jutsz el parodontológushoz, használj Meridolt, mosd alaposan a vérző ínyt is és használj Corsodyl szájvizet, viszont ezt hosszútávon nem használhatod, max. 2 kúrát csinálhatsz végig, utána pihentetni kell.

2013. febr. 10. 22:17
 3/3 anonim válasza:
Esetleg még az elmex gélt tudnám ajánlani. Nekem legalább is ezt ajánlotta a fogdoki. Bekenni a gyulladt területet és rajtahagyni. Bár a seb miatt azért megkérdeznék egy orvost, nehogy baj legyen. De lényegében az elmex gél a gyulladt vérző fogínyre nagyon jó!
2013. febr. 20. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!