A szomszéd borzalmas kéményfüstje ellen lehet tenni valamit?
Semmit se tudsz tenni. Ha felejelented, jól körberöhögnek majd... mint a mi szomszédunkat, anno ezzel jelentett fel minket az önkormányzatnál.
Apám kreatív volt, mert meghosszabbíttatta a kéményt, de így is ugyanúgy oda vitte a szél sokszor a füstöt.. Falun laktunk.
Azon kívül, hogy a helyi kéményseprőknél rákérdezel, hogy szabványos-e a kéménye, nemigen tehetsz semmit.
Mi is rásegítünk a gázra néha-néha a vegyestüzelésű kazánnal és be tudunk rendesen gyújtani, mégis, ha olyan a széljárás, éppen a jobb oldali szomszédunkra nyomja a füstöt, pont, ahogyan a bal oldali szomszédunkét pedig miránk. Ez van, kellemetlen, de tudomásul kell venni és meg kell tanulni egymás mellett élni, a szél ellen nem lehet mit tenni. A gázár várható alakulása miatt jövő télen ez mindenkinél csak még rosszabb lesz. Ha nemcsak a fa vagy szén tiszta füstjét, hanem műanyagot, gumit, stb. is éreztek a füstben, akkor nyugodtan szólhatsz neki, hogy ne mérgezzen titeket.
Nálunk az öreg MINDENT eltüzel, tehát nincs kukája (mindent ingyen elvinnének neki, de nincs is kukája, tényleg). Tehát a műanyag tejfölös doboztól kezdve minden megy a kályhába.
Az egész füst az udvarunkra jön. Az addig rendben, hogy nem szellőztetek SOHA, hogy szellőzőrendszer van kiépítve, csak kissé szar dolog, hogy SOHA nem tud kimenni a 3 kicsi gyerek az udvarra... Akkor minek a kertes ház???
Én próbáltam utánajárni: semmit nem tudsz tenni. Beszéltem önkormányzattal, kéményseprő vállalattal, semmi.
Szólj, ha többre jutsz...
Az semmi !
A mi szomszédunkban autószerelő van.Bérli a helyet,ami egy kb 30 éve épült elavult műhely. A hatalmas kazánba berak egy fél bála szénát vagy szalmát,ráönt 10-12 l fáradtolajat,és azzal tüzel.....Szerintetek ???
Na meg hát a fülemüle!
Csak azért is nekem fütyül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!