Ha a szuvasodás csak elkezdődött, szóval még csak nagyon picit olyan a fogam, meg lehet ezt állítani, ha igen, hogyan?
Figyelt kérdés
fogorvos nélkül2013. febr. 3. 17:33
1/8 anonim válasza:
fogorvos nélkül nem. Nekem amikor csak épp egy ici pici lyuk kezdemény volt kicsit megfurták és betömték. Nem is éreztem semmit mert annyira felszinen volt hogy nem ért még idegekhez, igy se érzéstelenítő se semmmi nem kellett, megfurták betömték azóta sincs vele gond ez kb 15 éve volt. most megint van egy ilyenem ugyhogy megint készülök elmenni. Nem szabad megvárni hogy rendes lyuk legyen belőle.
2/8 anonim válasza:
15 év után még jó a tömés?Nekem pár év után mindíg ki kelett cseréltetni a tömést vagy gyökérkezeltetni a fogat,mert alászuvasodott.
3/8 anonim válasza:
Igen semmi baja ennyi idő után sem. szinte nem is látszik a fogamon, egyébként az egész tömés kb 1mm átmérőjű.
4/8 anonim válasza:
Úristen,miből vannak a fogaid?Nekem a 16-17 éve elsőként tömött fogaim már ki vannak húzva(1-2 éve),előtte egy csomószor tömték újra meg gyökerezték is.Mellesleg probléma mentesség esetén is ajánlatos évente elmenni megnézetni a fogakat.
5/8 A kérdező kommentje:
az a helyzet hogy még csak most vettem észre, mert a fogam között van, rendben akkor irány a fogorvos :)
2013. febr. 3. 21:19
6/8 anonim válasza:
nézetem én is rendszeresen. Nem sokára 29 vagyok eddig rendesen tömve egy fogam volt az is tejfog volt. Na meg kb 15 éve amiről irtam. A többinek szerencsére semmi baja, vagyis most megint egy ilyen kis szuvasodás van. Mivel az még akkor nem is volt rendes lyuk épp ezért tömte be akkkor a fogorvos hogy ne legyen vele gond késöbb sem. nem is lett. Egyéb gondom annyi volt hogy húzni kellett a tejfogaimat majdnem mind mert nem estek ki maguktól na meg a bölcsesség fogaimat is kiorperálták mert nem tudtak kinőni és elfordultak az ínyemben.
7/8 anonim válasza:
Sajnos van akinek genetikai okból rosszak a fogai, és azért lyukad ki folyton. Van akinek meg annyira jó, hogy sose lyukas. De azért a rendszeres ápolással szinte mindeki javíthat a helyzeten.
8/8 anonim válasza:
Ez tényleg igy van. persze számit az ápolás. De én napi 2szer mosok fogat és semmi bajuk kivétel ez a kis szuvasodás amit írta, az egyik barátnőm aki fiatalabb is nálam már 5 fogát huzták alig van olyan foga amit még nem kezeltek és ö napi 3-4 szer is mossa. A másik érdekes hogy a szüleimnek sincsenek túl jó fogai de szerencsére mégsem örököltem tőlük ezt a problémát. Érdekes dolgok ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!