Lyukas lehet a fogam vagy mi ez?
1 hónapja kezdtem használni a fogselymet és észrevettem,hogy két fogam között van vmi feketeség vagy nem tudom minek nevezzem és úgy érzem h talán fáj hidegre,édesre mikor iszom,eszem. Lehet hogy a két fogam között lyukas a fogam? Azt megtudja csinálni a fogorvos?
Első metszőfogam oldalán van egy fehéres-sárgás ,,folt". Ott kezd szuvasodni a fogam vagy az mi lehet? Ha halasztom akkor ki fog lyukadni? bocsi a sok kérdésért
Két fog között is lehet szuvas. Könnyen lehet h neked már most szuvas, ne várj vele, irány a fogdoki.
Nem tudom, allergiás vagyok-e vmi fogászati anyagra, vagy ideget fúrt meg véletlen egyik régi orvosom, de azóta én nem merek tömetni. Ha neked nincs gondod a tömetéssel, akkor ne halogasd! Én is tömetnék, ha nem sikerült volna problémásra egykori tömetésem.
Azt is lehet tömni tehát , ha két fog között szuvas, bár csak elképzelésem van a módjára, talán szemből fúr (vannak fúrásmentes megoldások, csak drága).
Még valami, fogorvosom szerint ha szokatlan szín jelenik meg fogfelületen, az nem feltétlen szuvasodás, hanem lehet pusztán elszíneződés, pl. a passzív felületeken (ami csak alig, vagy ritkán érintkezik pl. étellel, ételpéppel). Még egy fekete felület se feltétlen szuvasodás.
Fogorvos majd diagnosztizál, csak mutasd meg neki mihamarabb.
(OFF: Egy jó tanács: az életben bármikor húzatnod kell, csak férfit válassz, vagy egy debella női szakorvost. ;) A nem annyira erős nők kétszer annyi ideig kínozzák az embert, dupla fájdalommal.)
köszi a választ én is kezdetleges szuvasodásra gondoltam.
Elvileg 22-én megyek maszek dokihoz (egyébként egy fiatal csaj doki de jól dolgozik) eddig nem volt vele bajom,de gondoltam előtte megkérdezem itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!