Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsességfog normális ha így nő?

Bölcsességfog normális ha így nő?

Figyelt kérdés

2 bölcsességfogamat meg sem éreztem mikor nőtt, a 3. már fájt. Néha rájött a növés és begyulladt alkalmanként. Nem beszélve arról, hogy ilyenkor a nyelés is fájt. Volt, hogy belázasodtam tőle és egyszer még szájzáram is volt. 1 évet szenvedtem vele de csak kijött (legalábbis remélem, mert nem valami nagy fog). Most az utolsó kezdett el nőni és ugyanúgy szenvedek vele. Tegnap elkezdett nőni és fáj az egész (ínyem ott, ahol nő) és még a torkom is fáj annyira, hogy nem tudok nyelni. Utálom már ezt az érzést, hogy nem tudom mikor nő és mivel jár. Mikor megérintem érzem, hogy göröngyös és egy icipici része mintha kint lenne.

A 3. fogammal voltam szájsebészeten, de annak idején nem csinált vele semmit mondván nem nyúl hozzá. Gondolom marad a szenvedés, remélem hamarosan már vége....

2012. dec. 22. 16:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem egyénenként változó. Páromnak 23 éves korára gond nélkül kibújt mind a 4 bölcsességfoga, meg sem érezte őket. Én is lassan 23 leszek, de még csak egy nőtt ki, sokat szenvedtem vele eleinte amíg át nem tört az ínyemen. Szerintem sok mit nem tudsz vele kezdeni, ha nem ferdén nő, akkor a fogorvos nem nyúl hozzá, esetleg használhatsz szájöblögetőt, vagy gyulladáscsökkentő gyógynövény főzetet. Nem tudom, hogy valóban használnak-e, de jobb ötletem nincs.
2012. dec. 22. 17:52
 2/3 anonim ***** válasza:

normális, sajnos elég sok embernek kellemetlen

nekem 1-nél fájt ami most még mindig nő, az utolsó felső nem igazán van neki hely, nyomja az egész sort amikor rájön és nekem is fájt/fáj az ínyem

kicsit enyhíteti ha ott "rágcsálok"

2012. dec. 22. 23:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem három gond nélkül kinőtt, a negyedik jobb alsóval meg szenvedek elég rendesen...most is.. Tolja a fogsoromat előre és úgy bedagadt az arcom mint a ház...:( Annyira fáj hogy legszivesebben a fejemet verném a falba..:) És én is utálom amikor elkezd nőni, tudom hogy nő pár napig abba maradt, hirtelen egyik napról a másikra meg focilabda méretű fejem van
2012. dec. 24. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!