Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 18 év fölött is kötelező az...

18 év fölött is kötelező az iskolafogászat? Valaki légyszi.

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy nemsokára megyünk az iskolafogászatra, akinél egyszer voltam, de úgy fúrta, tömte a fogam hogy nem adott érzéstelenítőt. Azt hittem meghalok. Ez volt 9.-ben. Most 12.-es vagyok és azóta ha fogorvoshoz kell mennem, bekakilok konkrétan. 9. óta félek a fogorvostól, pedig akkor már nem voltam olyan kicsi, hogy ez ennyire megrögződjön. Azóta ha lyukas egy fogam, a kezelés előtt 1 hónappal készülök lelkileg és a tömés, húzás után el is ájulok. Szóval nagyon nem szeretnék menni, de viszont szülői igazolásom nincs, nem tudom hogyan védhetném ezt ki. Szerintetek?
2012. dec. 3. 18:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Tudod melyik nap lesz? Akkor az nap nem menj be. Amúgy ez vicces egy szempontból mert nekünk csak ált.isi.be volt. Kb. 6.os lehettem mikor voltam utoljára iskolafogászaton utána mindig hiányoztam olyankor.

Azóta fogásznál 1x ha voltam.

2012. dec. 3. 18:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Elvileg nem kéne, hogy csak úgy, a belelegyezésed nélkül nyúlkáljon a fogaid közt. Ha lesz olyan fogad, amit kezelni kell majd, mondd meg, hogy nem szeretnéd, majd elmész a saját orvosodhoz
2012. dec. 3. 18:22
 3/8 anonim ***** válasza:
De azért ha fáj, menj el a saját fogdokidhoz ha nincs akkor a körzetihez mer ez nem játék!!
2012. dec. 3. 18:23
 4/8 A kérdező kommentje:
Persze, ha látom, hogy lyukas egy fogam egyből megyek csak kell egy kis "felkészülési" idő. Egyébként én is magándokihoz járok. Tavaly szülői igazolással nem mentem be az nap, tavaly előtt beteg voltam, de most is beteg vagyok és jövő héten lesz. Szülőim már nincs, mert más problémákkal is küszködök, amikre el lett pazarolva a szülői igazolás úgyhogy nem tudom mit csináljak.
2012. dec. 3. 18:26
 5/8 A kérdező kommentje:
Ha azt mondom, hogy ne nyúljon hozzá nem érti. 9.-ben is mondtam kérek időpontot, de elkezdte fúrni azt mondta nem, most megcsinálja. Ált. isibe is volt egy ilyen élményem akkor húztak és akkor sem kaptam érzéstelenítőt, úgyhogy velem már kibabráltak a fogászok párszor. :(
2012. dec. 3. 18:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha nem egyezel bele a kezelésbe,akkor nem nyúlhat hozzá a fogaidhoz.Eleve az sztk-ban nem is szokás "nem sürgősségi" kezelést azonnal megcsinálni.Érzéstelenítést meg sztk-ban is kötelező adni,ha a páciens igényli.
2012. dec. 3. 18:48
 7/8 anonim ***** válasza:
nálunk az volt a szokás, hogy ilyenkor a szülő írt egy bejegyzést az ellenőrzőbe, hogy nem kéri a kezelést, mert saját fogorvosa van. Egyébként tényleg nincs olyan, hogy az engedélyed nélkül kezeljen, főleg ha már elmúltál 18. ne hagyd magad ;)
2012. dec. 4. 21:56
 8/8 anonim ***** válasza:
nálunk a középsuliban kötelező az ellenőrzés, de ha nem hozzá tartozol, akkor nem kezel, csak szól hogy kérj időpontot.
2012. dec. 15. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!