Vagy a kávé, vagy a tea beszínezte alul a fogaimat, az első 3at! Melyik lehet a bűnös, a kávé, vagy a tea? Mit tehetnék ellene? Minden kávé, vagy tea után azonnali fogmosás? A fogaimra nagyon kényes vagyok.
köszönöm a válaszokat. Az 1-esnek, és a 4-esnek írom, hogy a fogkő, az az alsó fogmederben felgyűlt lepedék elmeszesedése. Vékony, kemény, plakkréteg, amely színtelen, kivéve a dohányosokat, náluk a fogkő beszürkül a nikotintól. Félévente járok fogorvoshoz, és akkor mindig le is szedi a fogkövet, mást igazából nem is nagyon csinál, mert a fogaim jók.
Az elszíneződés, amiről most kérdeztem, az teljesen más, mint a fogkő! Ez a fogaim külső felületén van, látja a fogorvos is, kicsit polírozza is, de csak elhalványul, eltüntetni nem tudja teljesen, azért írtam ide. Ellenben a fogkővel, azt rendesen el tudja távolítani.
Talán az is sokat segítene, ha a reggeli kávé után, csak simán vizes fogkefével megdörzsölöm a fogaimat?
a kávé a fogkövedet színezi el, ha a fogorvos nem képes leszedni, akkor keress másikat....
a dörzsölés meg vizes fogkefével is ugyanaz, ha rögtön étkezés után dörgölöd, meg fog sérülni a fogzománcod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!