Fogpótlás: hogyan, mennyiért?
az életkorod számít, mert attól függ a támogatás. (meg vannak még más szempontok is)
alapesetben, azaz 18 évnél idősebb esetben fogpótlásra nincs támogatás.
Alsóhangon kb úgy lehet számolni, hogy egy híd az 3 elem (2 láb + a pótlás) elemenként olyan 23e forint. (munkadíjtól, anyagtól függ)
na, ez szívás vagy mi, mert éppen betöltöttem a 18-at :)
na mindegy, akkor igyekszem azon lenni, hogy ne kelljen eljutni a foghúzásig. köszi a választ!
Attól,hogytömés van benne,nem biztos,hogy ki kell húzni.Én a helyedben kicseréltetném a tömést,alt.max 5évenként illik is.Így látják azt is,hogy milyen állapotban van a fog belseje.nem mindig a foghúzás a megoldás.Amúgy ha nagyon rossz de jó agyökere,ezt röntgen megmutatja akkor lecsiszolják és kapsz rá egy csini koronát.Ez fém alapon kerámia.Tök úgy néz ki mint az igazi fog.Nem kell még 2fogadat-jót tönkreteteni..ahogy az előttem szóló demonstrálta!!!nem is szabad jó fogat feláldozni.
Egy tömés olyan 8-10ezer körül van,amalgánt már ne engedj bele tetetni,csak kompozitot-fehér tömést.
Ha esetleg csiszolni kell azt a fogat és koronát kapsz rá akkor az olyan 18-25ezer körül megy.És végképp ha kihúznák akkor lehet implantátumt berakatni,ez egy fém rudacska ami ami gyökered helyett lenne,erre készítenek koronát,mint a rendes gyökérre.ez húzósabb ez olyan 80-100ezer csak az implant ,plusz a korona.hosszabb távon megéri mert idősebb korban nem kell annyit berakatni majd.és a gerinced sem sorvad el,mert használod .Tb nem finanszírozza.esetleg egészségpénztárnál gyüjtögess,emrt azt már általában mindenhol elfogadják fizető eszközként.
Az ínnyed meg valószínű fogkő miatt gyullad be,3 havonta érdemes letisztíttatni ez jó mert a fogaid élettartalmát is növeled és megelőzöd az ínysorvadást is.De begyulladhat attól is,hogy olyat eszel ami felsérti..lsd sült krumpli chips stb...ezek tudnak nagyon feltörést okozni.
remélem tudtam segíteni..egy fogtechnikus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!