Mi számít gócnak? Szürkehályog műtét miatt kellett mennem fogorvoshoz. Egy apró lyuk a fogon már góc lenne? 5000-ért akarja nekem tömni darabját. Muszáj mindet betömni?
Szürkehályog miatt?Fura.
A kettő nincs összefüggésben.
Na mindegy, ha lyuk van a fogadon, akkor lehet ott esetleg gyulladás is, akkor is, ha nem fáj és az góc lehet, ami azt jelenti, hogy fertőzi a szervezetedet.Alattomos tüneteket okozhat, mert a kórokozók a véráram útján folytonosan támadnak bizonyos szerveket, így okozhatnak például hajhullást, stb...
Körzeti fogorvos ingyen is betömi, ha nagyon körülnézel, maszekot talán találsz 3000-ért is ha szerencséd van.Sajnos tényleg nagyon drágák.
Úgy értem hogy gócot kellene keresnie a fogorvosnak.
Ha van akkor azzal csinálnak valamit.
Ha nincs akkor mehet a műtét.
De ez nem is keresett gócot, csak be akarja tömni az összes fogamat maszekban.
Az lenne lényegében a legfontosabb hogy kiderüljön:
A lyukas fog az góc, vagy csak lehet hogy góc?
Ha nem góc akkor nem muszáj betömni most?
Ha góckutatást kell csináljanak, akkor annak az a lényege, hogy megkeressék, hogy van-e góc valahol, vagyis valami, ami gyulladást okozhat. Ezt ő kívülről nem feltétlenül látja.
Én pont most megyek szájsebészetre, ugyanis fáj a nyakam jobb felén a nyirokcsomóm, viszont nem vagyok beteg. A háziorvos annyit mondott, hogy meg kell röntgeneztetni és akkor kiderült, hogy fog miatt fájhat-e a nyirokcsomó.
Szóval megkaptam a beutalót a szájsebészetre.
Az meg nem rossz, ha a rossz fogaid ki vannak kezelve, de ha nincs góc, csak szimplán szuvas, akkor azért nem kötelező betömetni. Még. Amúgy a körzeti fogorvosnak ingyen kell tömnie és nem pénzért!
Ha csak simán betömi, lehet, hogy 1-2 hónap után fájni fog. Minden fog egyedi kezelést igényelhet. Lehet, hogy gyökeret kell kezelni, ideget.
Ha rám hallgatsz, valóban úgy menj a műtétnek, hogy egészséges vagy. Én a fülemmel kínlódtam, kétszer el is halasztottam a sz.hályog-műtétet. Aztán nem sikerült. Műtét közben leszakadt a retina, s mire visszamentem, elhalt, s megvakultam.
Ebben az esetben az összes szuvas fog gócnak számít, amit a műtét előtt kezelni kell. Sok ilyen eset van, hogy operáció előtt teljes körű góctalanítás szükséges a szájban, mert egyes műtétek után a szuvasodás mértéke nagyban megnő, sőt gyulladások is kialakulhatnak.
Véralvadás gátlót kell szedned? Ha igen, akkor feltétlenül közöld ezt a fogorvossal! Ha pedig az 5000-t soknak tartod, menj inkább körzeti rendelőbe, ott nem kell fizetni.
Ez több dolog miatt is sántít, egyrészt panoráma röntgen nélkül nem lehet góckutatást végezni a szájban, másrészt pedig 5 ezer Ft nagyon kevés egy tömésért.
Szegeden a legolcsóbb orvosnál is 10-12 ezer Ft körül kezdődnek az árak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!