Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogy megy a gyökérkezelés?

Hogy megy a gyökérkezelés?

Figyelt kérdés
Mia menete hány órán, napon, heten át tart? Menyire fálydalmas? + mennyi érzéstelenítőt kaphatok egyszerre? Olyanok válaszát szeretném az első kérdésemhez akik már átélték! :/

2012. szept. 28. 18:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok!

Én csak azt írtam le, amit én átéltem! Nekem nagyon fájt, mert még érző idegszál volt, és be volt gyulladva! Igen, nagyban függ a fogorvostól is, aki nem volt éppen kíméletes!

2012. szept. 28. 20:38
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Általában a fizetős magánorvosok nem sajnálják az érzéstelenítőt,de a körzeti orvosok néha nagyon spórolnak vele.Általában az ínyed külső-belső részére kapsz egy egy szurit a kezelendő fog mellé.Azt érezni fogod kicsit kellemetlenebb mint egy sima szuri de pár pillanat az egész.Kérj érzéstelenítőt mert mikor 17 évesen először csináltak gyökérkezelést akkor nagy arccal nem kértem mert tömésekhez se kellett és még a hajam is égnek állt úgy fájt.Második alkalommal már kértem érzéstelenítőt és alig fájt,kellemetlen volt de nem vészes.A dokim véséssel idegeli ki a fogat,tehát nem kihúzgálja a gyökeret egyesével hanem lefúr jó mélyre ameddig tart az idegszál és kitisztítja a fog belsejét.Kb. negyed óra volt a kezelés szurival mindennel.Három alkalommal volt részem eddig átélni ezt.Mind a három alkalommal első kezelés végén kaptam egy próba tömést egy hétig.Azon az egy héten keresztül nem használhattam azt a fogat mert könnyen kieshet az ideiglenes próba tömés.Mondta a doki ha nem fáj egy hét után akkor végleg betömi.Így is lett egy hét múlva visszamentem,kicsit tisztított még a fog belsejében és végleg betömte.Annyi volt még hogy a kezelés után két napig éreztem az állkapcsomon hogy megdolgozták.Szóval nekem elég simán ment de halottam már elég rémes sztorikat is.De ha tapasztalt jó kezű az orvos akkor nem szokott gond lenni.
2012. szept. 29. 02:10
 13/13 A kérdező kommentje:
Ok köszi :S és 3. ha fáj a fog akkór még érző idegekről van szó ha jól tudom.. ugye? :S
2012. szept. 30. 01:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!