Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyi ideig tart egy gyökérke...

Mennyi ideig tart egy gyökérkezelés?

Figyelt kérdés

Pénteken úgy ébredtem mnt egy élő halott. Fáradt voltam, nem hagyott aludni az egyik fogam. Jó, oké.. Akkor 1. óráról hiányzok: muszáj bemennem a fogorvoshoz. Bementem, megkérdezte melyik fogammal mi a panaszom. elmondtam neki, és meg is mutattam melyikről van szó. Hatlamas lyuk tátongott rajta, de a másik oldalon is volt egy lyukas fogam, amit én még észre sem vettem, olyan kicsi volt a lyuk. Ő egy embernek csak 1 fogát kezeli.. Furcsa.. Na mindegy. És persze hogy a jobb állapotú fogamnak állt neki! Mondta, hogy menjek vissza JÖVŐHÉTEN kedden, és tesz bele egy nromális tömést. Majd CSÜTÖRTÖKÖN a másik fogamnál gyökérkezelést fog végrehajtani. Nagyon mérges lettem, hisz még mindíg nagyon fáj, és ezt hagyja utoljára. Lehet, hogy kedden felcserélem vele, mert ezt már nem bírom!

Mennyi ideig tart egy gyökérkezelés, és mit lehet ilyenor érezni? Fáj nagyon? Milyen tipusú fájdalmak vannak (ha vannak)? Belenyilal, beleszúr? Vagy milyen? Gondolom ad érzéstelenítőt.. Ez logikus. Hova adja be? Bal oldalon az utoló fogamról van szó. Oda közvetlen mellé adja be?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2012. szept. 23. 00:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Jól sejtem hogy körzeti orvoshoz mentél.Normális eseten egy gyökérkezelés 10-20 perc fájdalomcsillapítóval mindennel.De ez csak a beavatkozás első szakasza,valószínűleg gyógytömést kapsz és utána még egy-két 5 perces kisebb kezelés tisztítás miután végleges tömést kapsz.Ha ügyes a doki é erős az érzéstelenítő akkor fájdalommentes de kellemetlen,de vannak sajnos szakbarbárok.Utána még pár napig érezni fogod a kezelést érzékeny lesz a fogad ami fokozatosan múlik normál esetben.Kezelés után aznap inkább otthon pihenj esetleg fájdalomcsillapító se árt miután kimegy az érzéstelenítő hatása,de ez ember függő.Szurit az ínyedbe adja be a fog mellé.Véletlenül nem a bölcsességfogad az a fog?
2012. szept. 23. 05:08
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, körzeti orvoshoz mentem.

köszönöm a választ és a tanácsokat is!

Nem, még nem nőtt ki a bölcsesség fogam, még csak 13 éves vagyok. :)

Még egyszer köszi!

2012. szept. 23. 21:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Körzeti orvosnál vigyázni kell szeretik az érzéstelenítést kispórolni.Érzéstelenítőt kell mert különben az állkapcsod is rángatja majd az ideg meg a fájdalom.De néha csak egy szurit adnak ami nem elég és akkor is fájdalmas lenne eléggé.
2012. szept. 23. 22:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Vagyis két injekciót kéne hogy adjanak

(egy foghoz)

2014. márc. 28. 22:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálad alsó fog?
2014. márc. 28. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!