Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi lesz most? Gyökérkezelés?

Mi lesz most? Gyökérkezelés?

Figyelt kérdés
Ma voltam fogorvosnál, és azt mondta hogy gyökér kezelni kell,de csak ideiglenes tömést tett be. jövőhéten kell visszamenni. Csak akkor kellesz gyökérkezelés ha a zsibbadás elmulásával fog fájni a fogam? Hogy szokott lenni?köszönöm.előreis:)
2012. szept. 18. 19:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Gyökér kezelni azért kell, mert már a gyökere is szuvas, vagy elhalt a fogbél (gyakorlatilag meghalt a fog).

A gyökér belsejét is kifúrják, és betömik.

2012. szept. 18. 19:15
 2/5 A kérdező kommentje:
de miért nem egyből csinálta,miért tett be ideiglenes tömést?
2012. szept. 18. 19:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Mert először befecskedeznek valami trutyit(gyógyszert),hogy elmulassza a gyulladást,utána jöhet a gyökér- és fedőtömés.
2012. szept. 18. 19:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Azért tette bele a gyógyszert, hogy lemenjen a gyulladás, mert úgy kellemetlen lenne maga a kezelés. De javaslom, ha kérdésed merül fel, kérdezd bátran a dokit, az a leghitelesebb!
2012. szept. 18. 19:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem annak idején úgy csinálták, hogy kb. 2 hétig lyukasan hagyták a fogamat, sós vízzel kellett öblögetnem, hogy fertőtlenítődjön. Étkezéshez vattát kellett beletennem. Rendszeresen jártam közben tisztításra a fogászatra.

Mikor betömték gyógyszeres töméssel, fájt, így még egy hétig szabadon kellett hagyni. A fájdalom azért volt, mert bacik voltak még a gyökérüregbe és az általuk termelt gázok nem tudtak kiürülni a tömés miatt.

1 hét után betömték. Előtte röntgen, mekkora a gyökér. Tömés után röntgen kontroll, rendesen betömték-e a gyökeret. Csak ezután tették magába a fogba is bele a tömést.

Az én fogorvosom alapos volt!

2012. szept. 18. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!