Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelés lesz a vége?

Gyökérkezelés lesz a vége?

Figyelt kérdés
Hétvégén voltam töméscserén, nem fájt, de már csúnyán nézett ki, és ezért kicseréltettem. Minden rendben volt, de ma estefelé elkezdett fájni a fogam. Most ott tartok, hogy nem bírok aludni, már nem érzem a bal fenti állkapcsomat, iszonyú... Van 2 picike lyuk az új tömésen, ezzel mit fog csinálni? Esetleg mit ajánlotok, mit szedjek be, altató+algoflex megtenné a hatását?
2011. febr. 20. 04:32
 1/9 anonim ***** válasza:

Altató nem kell. Szerintem jobban járnál, ha mielőbb visszamennél a dokihoz, és gyökérkezelnék. Ugyanez volt nálam. Ha egy fog ennyire problémás, az is marad, de a gyökérkezeléssel elkerülhetsz minden jövőbeni fájdalmat :) Egyszer kell csak túlélni, egyébként szerintem nem is vészes.

22/L

2011. febr. 20. 05:34
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a megnyugtatást :) Holnap talán már tud is fogadni, nagyon remélem, hogy nem fog fájni a gyökérkezelés, mert akkor megint "kiújul a fogorvos fóbiám"... :D
2011. febr. 20. 11:16
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha mész gyökérkezelésre, akkor mindenképpen kérj lidokain injekciót, és irass fel Cataflamot, mert én személy szerint injekcióval sem élveztem túlságosan, utána pedig amikor kiment az érzéstelenítő néhány órán át iszonyatosan fájt.
2011. febr. 20. 13:16
 4/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok :) Fura, mert nekem az első gyökérkezelésem alkalmával az injekció rosszabb élmény volt, mint a második alkalmával az injekció nélküli fájdalom :)

Mindenesetre, kedves kérdező, tudósíts a fejleményekről :))

Üdv!

2011. febr. 20. 20:56
 5/9 A kérdező kommentje:
A fejlemény most az, hogy elmúlt az alap fájdalom (nyomásra még mindig fáj), viszont a felső szájpadlásomon nőtt egy vízhólyag szerű vmi a szuri helyén, és be is van vérezve :S Valakinek vmi ötlete, hogy mi lehet?
2011. febr. 21. 08:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Olyan nekem is volt. Jó hír, hogy elmúlik, rossz hír, hogy ha a hólyag kifakad, rossz íze lesz, és az valószínűleg nem vízhólyag, hanem gennyes hólyag. Tudom, fúj :)
2011. febr. 21. 08:51
 7/9 A kérdező kommentje:
Már kezd is fakadozni :S:D Ugynézki, hogy elhalt a fogam és gyökérkezelés lesz belőle, most fúrt bele egy lyukat és szívogatni kell... :D Köszi a válaszokat!
2011. febr. 21. 18:13
 8/9 anonim ***** válasza:
Azért nem fájt 2. alkalommal mert már nem volt benne ideg...1.re is csak akkor fáj ha még az ideg él.:S
2011. febr. 23. 05:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Az injekció nélküli vagyok :) A második alkalmat a második gyökérkezelt fogamra értettem :)
2011. febr. 23. 06:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!