Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogy megy a gyökérkezelés?

Hogy megy a gyökérkezelés?

Figyelt kérdés
Mia menete hány órán, napon, heten át tart? Menyire fálydalmas? + mennyi érzéstelenítőt kaphatok egyszerre? Olyanok válaszát szeretném az első kérdésemhez akik már átélték! :/

2012. szept. 28. 18:42
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
*fájdalmas, mi a.. :S
2012. szept. 28. 18:42
 2/13 anonim ***** válasza:
95%
egyáltalán nem vészes. nekem volt, hogy teljesen begyulladt fogat kezdett el kezelni a doki...és még úgy sem volt olyan vészes.
2012. szept. 28. 18:44
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Húú, hát az én válaszom kicsit kiábrándítóbb! :) Nekem nagyon fájt! Úgy működik, hogy először kapsz érzéstelenítőt. Aztán kicsit várni kell, míg az hat, majd aztán elkezdi. Először megnyitja a fogat, hogy hozzá tudjon férni a gyökérhez. Aztán egy vékony tű szerűt nyom fel a gyökérhez, ami arra rácsavarodik, majd "kitépi" a gyökeret. Azért írom, hogy kitépi, mert sajnos nekem szó szerint így történt! :( Nagyon fájt! Aztán újabb tűt , a még bent maradt gyökérnek, majd utána már csak tisztítja. Egy gyökérkezeléssel általában egy-két alkalommal kell visszamennened, utána már kész is. Sok szerencsét , ne izgulj! :)
2012. szept. 28. 19:03
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi, ilyen választ akartam várni :S leklkiegben fel szeretnék készülni!!!
2012. szept. 28. 19:05
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Több hétig tart, vissza kell járni. Először ált. röntgeneznek, kiidegelik a fogat és gyógyszert raknak bele. Utána, ha kell, akkor csapot, próbatömést raknak bele. Aztán véglegest, ha minden jól ment.

Fájdalom: adnak érzéstelenítőt általában, kivéve ha pont arra kíváncsi a doki, hogy érzékeny-e még a fog... Tulajdonképp ki lehet bírni. Hogy mennyi érzéstelenítőt kaphatsz, azt a dokitól kérdezd :)

2012. szept. 28. 19:07
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem értem aki azt írja h fájt neki, nekem már sajnos 2 fogamat is gyökérkezelték egyáltalán nem fáj, nem is érzel semmit..!
2012. szept. 28. 20:13
 7/13 A kérdező kommentje:
Szerintem, fogorvos függő a dolog :/
2012. szept. 28. 20:16
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogorvos függő, érzéstelenítve végzik, ergo semmit sem érezhetsz.
2012. szept. 28. 20:26
 9/13 A kérdező kommentje:
Remélem is, új a fogorvosom de nagyon szimpatikus és jól dolgozik... szerintem nincs túlsok omk az aggodalomra... de azért biztos lennek kellementenebb részek is :S
2012. szept. 28. 20:37
 10/13 A kérdező kommentje:
*okom
2012. szept. 28. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!