Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ki bánta meg az állandó...

Ki bánta meg az állandó fogszabályozót?

Figyelt kérdés

Én megbántam. Egyrészt, egy rahedli pénzt kiadtunk érte.

Másrészt, engem senki sem világosított fel, még a fogorvos sem, pedig szerintem kötelessége lett volna, hogy a kezelés 5+ évig is eltarthat. Amikor elmentünk a felragasztásra, a fogorvos azzal bíztatott, hogy ne aggódjak semmit, 1 év után már biztosan leveszi, elég annyi idő. Ehelyett, 2 évig volt fönn, és mint derült égből a villámcsapás, kaptam egy levehető készüléket is, amiről előzőleg nem tájékoztatott. (Szerintem ez nem etikus.) Most ott tartok, hogy napi 14-16 órában kell, hogy viseljem a levehetőt, szóval nem csak éjszaka. Nem mehetek el egy buliba, gyakorlatilag sehova, mert be vagyok rezelve, hogy visszamozdulnak a fogaim, fogorvos szerint már 3(!!!) nap "nemviselés" is drasztikus következményekkel járna...

Szóval kész nyüglődés az egész. Arról nem is beszélve, hogy a rögzített viselése sem volt piskóta...

+ Elég sok fórumon olvasom, itt is, hogy még azoknak is, akik becsületesen viselték az éjszakait, néha visszamozdulnak a fogai, szóval semmi garancia sincs rá, hogy aki állhatatos marad mindvégig, majd a "méltó jutalomban részesül."

Néha azt kívánom, bár csak bele sem vágtam volna...

2012. szept. 15. 06:38
 1/5 A kérdező kommentje:
*bárcsak
2012. szept. 15. 06:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem volt és nem bántam meg. Kb.4 éve vették le és még mindig ugyanolyan szép sorban állnak a fogaim, előtte csúnya volt. Kivehető készüléket minden esetben kell hordani a rögzített után, akár évekig. Az meg tényleg igaz, h visszamozdulhatnak a fogaid, mert a fogak minden embernél mozognak, vándorolnak ha van hely nekik. Pont ezért kell hordanod a kivehetőt. Nekem amúgy elég volt éjszaka hordani a kivehetőt kb 2 évig, és az elég volt. Egyébként van olyan megoldás is, h egy nagyon vékony fém vagy műanyag szálat ragasztanak a fogaid belső oldalára, ami kívülről nem látszik és az megakadályozza, ha visszamozduljanak a fogaid. Esetleg kérdezd meg erről a fogorvosodat, hogyha nem szeretnéd a kivehetőt hordani.
2012. szept. 15. 08:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem 4. éve van állandó, még van 1 évem kb., ennek ellenére nem bántam meg, bármikor újrakezdeném.
2012. szept. 15. 09:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon gázosak voltak a fogaim a felső fogsoromon. Két fogam állt el de az nagyon. Az egyik kifelé a másik befelé... Szinte már agyaraim voltak. Az állandót most augusztus elején vették le, és tavaly szeptember végén/október elején ragasztották fel. Szóval kb 9hónapig kellet viselnem. Most csak egy ilyen kis műanyag sínt kell éjszakára ráhúzni a fogsoromra. Én nem bántam meg, mert legalább a középiskolát normális fogsorra kezdtem, és végre normálisan mosolyoghatok, beszélhetek.
2012. szept. 15. 12:53
 5/5 anonim válasza:

Szia!

Nekem még most is van, de elvagyok vele. Igaz, az furcsa volt, hogy az első napon mindenki a számat bámulta.

Amúgy meg ne aggódj, két év még nem a világ vége. Nekem már öt éve van, és nem igazán zavar. Kitartást! :)

2014. márc. 24. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!