Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Állandó fogszabályozóval hogy...

Állandó fogszabályozóval hogy lehet enni?

Figyelt kérdés
Nekem ma tették fel, és még elég kilátástalan a helyzetem. Az orvos azt mondta, hogy nem szabad ennem kenyér héjját, se magvakat (mogyoró, dió, napraforgó). Ehetek mindent, csak kis darabokra elszeletelve. Eddig csak egy körtét ettem meg itthon. Az iskolába úgy ettem minden nap, hogy vittem egy fél kenyeret. Az ilyen dolgokat meg az orvos szerint (pl kenyér, kifli, perec) eltördösve, kis darabokban lehet enni. Ti mit ettetek suli közben?
2012. szept. 11. 18:04
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
Azt ettem amit fogszabályzó nélkül, csak ragadós cukrokat, meg ilyen dolgokat nem ehettem mivel az utolsó tappancs mindig lejött:/ almát szeletlve ettem, suliban mident kézzel tördeltem kis darabokra mert így keesebb maradt a fogszabiba.16/l
2012. szept. 11. 18:08
 2/21 A kérdező kommentje:
Nekem az orvos azt mondta, hogy pl a pizzának az utolsó 1 centijét, ami jól meg van keményedve, azt ne egyem meg. Se semmi ropogósat. Burekot lehet enni vele?
2012. szept. 11. 18:22
 3/21 anonim válasza:

Hát nem tudom mi az a burek de gondolom valami keményebb, én az ilyeneket úy ettem hogy előtte egy kicsit forgattam a számba hogy puhuljon aztán rágtam meg. Így egy kicsit gusztustalanul hangzik de nem szerett volna semmi finomról lemondani:3

(előző voltam-ha akarod privit is írhatsz:))

2012. szept. 11. 18:55
 4/21 A kérdező kommentje:

A burek: [link]

[link]

Láthatod, hogy leveles, száraz tésztából van. Az ilyen kaják mennyire okoztak neked gondot?

2012. szept. 11. 19:00
 5/21 anonim ***** válasza:

Szia! :)

Vajdaságból írsz? :) A burek miatt gondolom. :)

A burek nem kemény étel, egyed nyugodtan. :)

Amúgy én mindent ettem. Jó, nem az első hetekben, de amint megszoktam a fogszabit és megtanultam vele rágni, semmiről sem mondtam le. :) Pedig nekem is megtiltottak mindenféle magvat, csokit, kenyérhéjat, sőt, még a rágózást is. Én is apró darabokra tördöstem mindent, hisz fő az óvatosság. :) Suliban meg azt ettem, amit a többiek. :) Ha lenne még kérdésed nyugodtan írj!

Amúgy én is Vajdaságból írok. :) Hol csináltattad a fogszabályozódat?

2012. szept. 13. 22:08
 6/21 A kérdező kommentje:

Igen, vajdasági :D

Szabadkán, a Dr. Nikola Gl... nem tudom a teljes nevét. Szóval a Poliklinikán. És nem lett semmi baja fogszabályozónak, hogy ettél mindent, meg rágóztál?

2012. szept. 13. 22:20
 7/21 anonim ***** válasza:

Aham, én Újvidéken, szóval a te fogorvosi rendelődről/fogorvosodról sajnos tudok nyilatkozni.

Hát, egyszer-kétszer lejött egy-egy tappancs/brackett, aztán mehettem vissza másnap felragasztatni. :) De ennél komolyabb baj nem történt.

Nagyon fájnak a fogad? Kaptál rá viaszt? Nekem a fájdalom kb. 1 hétig tartott. Milyen a fogszabid? Fém?

2012. szept. 13. 22:30
 8/21 A kérdező kommentje:

Sajnos tudsz nyilatkozni, vagy csak elírtad és azt akartad írni, hogy Sajnos nem tudsz nyilatkozni?!

2 napja van rajtam, tegnap eléggé fájtak, most már annyira nem, de még egy kicsit mindig. Olvastam a neten, hogy kellene viaszt is kapnom, de nem kaptam..

Fém. :)

2012. szept. 13. 22:35
 9/21 anonim ***** válasza:

Sajnos NEM tudok nyilatkozni. :)

Ez fura, pedig kellett volna kapnod. Esetleg felhívod a fogorvosod, és megkérded, hogy mért nem adott?

Az első napokban én főleg főzeléket ettem, pudingot, tejbegrízt, szóval ilyen "híg" ételeket.

De ne aggódj semmit, gyorsan megtanulsz vele rágni, s akkor már te is mindenevő leszel. :)

A fogfájásra esetleg vegyél be fájdalomcsillapítót. Ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de nekem azt mondta az orvos, hogy ha már nem bírom tovább, akkor vegyek be gyógyszert...

2012. szept. 13. 22:44
 10/21 A kérdező kommentje:
Nekem is pont ezt mondta. De annyira azért nem fájt. Csak ha összeharaptam. Azt meg próbáltam kerülni. Bár most már az se fáj annyira :)
2012. szept. 13. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!