Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Foginy vérzésem van minden...

Foginy vérzésem van minden fogmosáskor, mitől van ez?

Figyelt kérdés
Nem vagyok terhes, de minden fogmosásnál a megszokottól jobban vrzik a fogam. Kérlek segítsetek!
2008. máj. 14. 14:48
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
nem elég erős a fogínyed
2008. máj. 14. 15:08
 2/7 A kérdező kommentje:
de mit csináljak akkor, hogy erős legyen? Valami vitamint kéne egyek? Vagy mit?
2008. máj. 14. 15:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Érzékeny picit a fogínyed, ez természetes jelenség is lehet. Milyen fogkefét használsz? Vegyél lágyat (ne közepest vagy keményet), és ne nyomd rá. Körkörös mozdulatokkal moss fogat, ne sikáld. Elektromos fogkefe lenne a legjobb (azt se kell rányomni!). Ha nem szűnik a panaszod, vagy sorvad a fogínyed, menj el fogorvoshoz.
2008. máj. 14. 16:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Fogínygyulladásod van. Van fogköved? Valószínű, hogy nem jó a fogmosási technikád. Belül kezd a fogmosást, ott függőlegesen tartsd a fogkefét, utána a külső felszínt mosd körkörös mozdulatokkal. Alsó fogaknál: jobbról-balra, felsőknél: balról-jobbra. Az ínyt is mosdd, ne ijedj meg, hogy vérzik. Végül a rágófelszínt vízszintesen. Ill. a nyelvet is mosni kell, mert ott is van baci. Menj el dokihoz, leszedi a fogköved, ha van. Utána ha így mosol fogat, elmúlik a gyulladás. Mindenképp kezeltesd, mert a hosszantartó ínygyulladást a fogágybetegség követi, mialatt a fog tartó szövetei meglazulnak és a fogak mozgatható válnak, elvesztésükhöz vezet. Ha szedsz fogamzásgátló gyógyszert, az is kiválthatja az ínygyulladást. Én most váltok tabit, mert nekem a gyógyszer okozza.

Egy fogorvosi asszisztens

2008. máj. 14. 16:37
 5/7 anonim válasza:
Nekem is, jó is, hogy rátaláltam erre a kérdésre. De egyébként meg a fogaim jók meg minden...
2008. máj. 24. 22:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Ne halgass ezekre a tanácsokra.Az ínyt elvileg nem is kell mosni,pláne nem dörzsölni.A helyes technika az,hoogy függőlegesen álítod a sörtéit a fogkefének és az ínnyedtől lefelé sepregető mozgással mosod lefelé húzva a fogkefét.Próbáld ki ha nehéznek bizonyul akkor is ez a jó technika és minden napos begyakorlással már egyszerű lesz,csak most átszokni nehéz.Amúgy menj el fogkőleszedésre,mert attól,hogy te nem látod még az ott van és attól vérezhet az ínnyed.Nekem legjobban a rossmannban vásárolható meridol nevezetű fogkefe vállt be,ebből is a lágyat vedd.Nem fog jobban tisztítani a hard fogkefe.ennek kicsi a feje és lágy a sörtéje,kíméli az ínyt is és ez nem vicc,mert ha nagyon sikálod pláne körkörösen akkor hamarosan beköszönt az ínysorvadás és a fognyaki szuvasodás-ami nem azt jelenti,hogy elromlik hanem a fognyaknál elvékonyodi a zománc ,iszonyat érzékeny lesz és homorodni fog befelé-innen már nem nagy út a szuvasságig,de ezt érdemes megelőzni.Amúgy sztem nagyon jó a zöld elmex fogrém és a szájvize(azt hiszem a sz.vizet auchanbem lehet venni csak...,biztos van máshol is de énott találtam.)nem olcsó,de sokáig elég,mert kevés kell belőle.amikor nagyon vérzik a fogínnyed és leszedetted a fogkövet,akkor fogmosás után betadinos vizes oldattal öblögess,az fertőtlenít és gyull.csökkent,hamar rendbe kell jöjjön.Ezek sztem segíteni fognak,de tényleg mutasd meg dokinak.Egy fogtechnikus
2008. máj. 25. 21:04
 7/7 anonim válasza:

Szia!Én egy nagyon jó teméket,fogkrémet tudok neked javasolni,ami már olyan fogakat is megmentett amik foginysorvadásosak voltak és már kezdtek kihullani sorba.

Nem tudom,hogy hallotál-e már róla,de van egy cég,hogy Amwey?Igaz nem olcsó termékek,de nagyon sokáig elég,már többmint 50 éve léteznek a termékei és ha nem tetszik valami vissza küldöd az árut és a teljes árat vissza kapod.Ha gondolod próbáld ki,nekem bevált.Egy próbát meg megér.

2009. okt. 15. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!