Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökér kezelés téma! Akinek...

Gyökér kezelés téma! Akinek volt már, az tudna róla írni hog milyen élményei voltak?

Figyelt kérdés

Lehetséges,hogy az egyik fogamat gyökér kezelni kell majd,

ezért kíváncsi lennék,hogy hogyan zajlik le egy ilyen kezelés.

1.Nagyon fáj,ki lehet bírni valahogy?

2.Mennyire rossz érzés?

3.Utána sokáig megtartható a fog,jól funkcionál?

4.Felül jobb oldalt,hátulról a 2. fogról van szó,ez tényleg maceránsabb,fájdalmasabb?

Gondolom nem egy kellemes érzés,de ha csak kicsit fájdogál ritkán a fogam,remélem nincs nagy gyulladásban.

A válaszokat köszönöm.

2012. aug. 26. 12:58
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom hogy ténylegesen be volt-e gyulladva, de feltételezem hogy igen, hisz már 3 héttel a kezelés megkezdése előtt is éreztem fájdalmat. A fogorvosom épp szabin volt, én meg nem tudtam volna a helyettesítőjéhez elmenni több km-rel arrébb bekötözött, érzékeny lábbal. Ami még külön érdekes, hogy az első gyökérkezelés megkezdése előtt az egy hete berakott átmeneti tömés eltávolítása is már fájdalmat okozott, sőt aznap már megint baromi érzékeny lett a tömött fogam a hidegre, de már a melegre, öblögetésre is.
2012. szept. 10. 12:53
 22/26 anonim ***** válasza:
Az utolsó mondatnál úgy értem, hogy a gyökérkezelés előtt már érzékeny volt megint a fogam. Ez az injekció beadása előtt is így maradt, még ha enyhült is a fájdalom. Már az első fúrások fájtak.
2012. szept. 10. 13:04
 23/26 anonim ***** válasza:
35%

Nem értem azt az idióta lepontozgatást.

Elmondom még 1x a gyengébbek kedvéért: 2 hete voltam gyökérkezelésen jobb felső 7-es. Nem fájt egyáltalán. És PONT.

2012. szept. 11. 08:26
 24/26 anonim ***** válasza:

Egy kérdésre nem válaszoltam még. A gyökérkezelt fogam 7 év után is kitűnő állapotban van.

Még egy hetem van a következő gyökérkezelésig, és már egyáltalán nem érzékeny a fogam a hidegre sem, kicsit sem fáj. A két kezelés között 2-3 hét is eltelhet, és akkor nagyobb az esély is, hogy az idegek mind elhalnak és nem fog fájni az utolsó beavatkozás.

2012. szept. 17. 15:23
 25/26 anonim válasza:
Szia, nekem is most volt az első gyökérkezelésem, és bár majd be f.stam, nem fájt: amint egy kisicsit és éreztem valamit, jeleztem a dokinak, aki adta a következő érzéstelenítőt, még a gyökércsatornákba is spriccelt, és nem éreztem semmit... Ne aggódj, ha jó a doki, nem hagyja, hogy fájjon és azt is olvastam, ha gyulladásban is van egy fog, akkor is el lehet érzésteleníteni, csak több anyag kell és kicsit méshogy kell beadni...
2012. szept. 17. 19:16
 26/26 A kérdező kommentje:

akkor nincs minden veszve. :)

jövőhéten megyek.

utolsó!

neked magán doki csinálta?

2012. szept. 17. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!