Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogyan tudtok együtt élni az...

Hogyan tudtok együtt élni az aftával?

Figyelt kérdés

Nekem most van először és legszívesebben meghalnék...olvastam fórumokon hogy és egy csomóan arrólni számoltak be hogy 15-20 éve rendszeresen visszajön az aftájuk.Dehát hogy bírnak ezek párkapcsolatot létesíteni???hiszen még létezni is rossz ilyenkor , belegondololok hogy csókolózni kéne valakivel hát sztem beszarnék a fájdalomtól, arról nem is beszélve hogy az afta undorító.Ha nekem is folyton kifog jönni ....én öngyilkos leszek.

20L

2012. aug. 14. 08:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Dehogy leszel öngyilkos :) Ha vissza is jön, ne úgy képzeld el, hogy havonta!! Nekem kb 5 évente jön elő, de szerintem így is keveset mondtam. Nem beszélve arról, hogy van rá ecsetelő, amitől 2 nap és elmúlik.
2012. aug. 14. 08:48
 2/15 A kérdező kommentje:
De a fórumon amit olvastam van akinek havonta, két hetente de olyan is van akinek else múlik soha !Valaki azt írta hogy ez van , meg kell tanulni együtt élni vele. Dehát ezzel lehetetlen együtt élni:(( Bele se merek gondolni hogy mit tennék ha tényleg kijönne többször...így még egyetemrese tudnék bemenni, bulikról nem is beszélve.:(:'(
2012. aug. 14. 08:52
 3/15 anonim ***** válasza:
Nekem mióta az eszemet tudom mindig van,van amikor rossz helyen és van amikor olyan helyen, hogy alig érzem és a méretük is mindig változik. Már megszoktam együtt élni vele ha kell és tény, hogy hónapokig elő se jön és van amikor hetente jön új. Olyankor legalább ledobok 1-2 kilót! :-)
2012. aug. 14. 08:52
 4/15 Julie S ***** válasza:

[link]

Eleinte nekem is csak ritkán volt, aztán bedurvult. Nekem a gluténmentességtől szűnt meg.

2012. aug. 14. 09:01
 5/15 A kérdező kommentje:

De hogy tudtok igy bármit is csinálni ?:( Én egész nap fekszem és baromira fáj az egész pofám az ínyem is bedagadt , jön a bölcsességfogam is... Ja és Tüszős mandulagyulladásom van. (abban reménykedek hogy az afta ennek a szövődménye és talán magától nem fog kijönni újra...)

Szóval hogy tudok igy bármit is csinálni a párotokkal? Elmenni akár moziba vagy vásárolni , bármi? Nekem egyfolytába fáj és tényleg legszivesebben meghalnék már...

2012. aug. 14. 09:01
 6/15 Julie S ***** válasza:
Kedves kérdező, az aftákkal simán lehet együttélni. Néha hetekig 2-3 afta volt a számban (oldalt, ínyen, nyelven, nyelv alatt, alsó, vagy felső ajak belső felén), alatta a nyirokcsomóim is bedagadtak, de meg lehetett szokni. Fogmosás, Corsodyllal öblögetés és utána még külön az aftát is lekentem vele. Fájt, de utána érzéstelenítette egy kicsit. Enni is tudtam, bár fájt. Néha beszélni is fájt, de azt is meg lehetett szokni. Azon túl, hogy mindenkinek panaszkodtam, hogy fáj, nem befolyásolta a mindennapjaimat. Természetesen rettentően örülök, hogy többé nem kell szenvednem tőlük, de sosem korlátoztak komolyabban az életemben. Mondjuk nem árt, ha van hozzá egy komolyabb fájdalomtűrő képességed, ami nekem szerencsére mindig is volt.
2012. aug. 14. 10:08
 7/15 A kérdező kommentje:
Nekem meg nincs...és nem tudok a fájdalommal együtt élni.
2012. aug. 14. 10:28
 8/15 Julie S ***** válasza:
Használj rá valami ecsetelőt, vagy szájfertőtlenítőt, stb. Van jó pár lehetőséged. Ha ez most csak egyszeri alkalomnak bizonyul, akkor örülj neki. Ha meg nem, akkor majd keresd és szüntesd meg a kiváltó okait.
2012. aug. 14. 10:41
 9/15 anonim válasza:
Phlogosol a legjobb rá.Használd egy hónapig folyamatosan. Nekem régebben rengeteg volt a számban folyamatosan, és így múlt el. Én annyira érzékeny voltam, hogy miután összejöttem a jelenlegi párommal az ő szájától is lett aftám, pedig neki nem volt. Szoritok :)
2012. aug. 14. 14:12
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Eddig vettem már

tantum verde szopogatós tablettát,

carbosant az orvos irt fel(de hiába kenem be vele belül a szám meg a nyelvem mert úgy nyáladzok mint egy kutya és úgyis kiköpöm az egészet rövid időn belül),

aztán vettem cserszömörcés szájvizet,

neomagnollal is öblögettem,

kentem rá propoliszt de attól csak még rosszabb lett mert ott is kimarta ahol nem volt baj... valamint elkezdtem szedni csomó vitamint...úgyhogy nagyon remélem h elfog múlni de sajnos eddig csa még több jött :( már a nyelvemen is van kettő oldalt valamint az felszine is zsibbad és fáj...

Legközelebb akkor ezt a phlogosolt fogom venni ha pár nap múlva sem múlik el :/

2012. aug. 14. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!