Valószínű, hogy kihúzzák a fogam?
Figyelt kérdés
Van egy tömött fogam, ami ha ráharapok fáj, meg néha csak úgy elkezd vérezni magától :S pl az előbb is elkezdett ömleni :( és olyan érzés mintha valami szétfeszítené :(2009. júl. 21. 00:08
1/10 anonim válasza:
Először gyökérkezelni fogják szerintem. Az az esetek 85-90%-ában bejön. Szóval nyugi.:)
2/10 A kérdező kommentje:
hmm, az orvos mikor betömte és megröntgenezte azt mondta, ha fájni fog ki kell húzni :O sztem ő gyökérkezelést nem csinál :D
2009. júl. 21. 00:15
3/10 anonim válasza:
a foghúzás jobb. kapsz szurit és semmitnem érzel. nekem húzták fogam, kalapálták, vésték, ütötték, rángatták, és én ebből abszolút semmit nem éreztem. még poén is volt :D
4/10 A kérdező kommentje:
jó, de nem húzathatom ki mindet, meg kell próbálni megmenteni nem? :D nem szeretnék fogatlan lenni, és a protkó sem túl szimpi...
2009. júl. 21. 00:20
5/10 anonim válasza:
Mi az, hogy nem csinál gyökértömést? Jó fogorvosod lehet:D
Szerintem keress fel másikat, mert manapság már csodákat tudnak tenni a fogorvosok.
6/10 anonim válasza:
ÉN IS ELMENNÉK TÖBBHÖZ,TÖBB SZEM TÖBBET LÁT
7/10 anonim válasza:
Ne higgy a dokidnak, menj el másikhoz! manapság fogat már csak a legeslegvéső esetben húznak (legalábbis ha nem valami kőkori dokiról van szó).
8/10 anonim válasza:
Ha vérzik is, valószínűbb, hogy az ínyed van begyulladva. Az is ugyanolyan érzés, mint amikor a fogad fáj. Előfordulhat, hogy beszorult valami kaja a fogad és az íny közé, és az okozza a feszítő érzést és a gyulladást. Én már jártam így, és nekem is az első pancser, akihez mentem, mert a saját dokim épp elutazott, rögtön húzni akart, de szerencsére nem engedtem. Inkább kibírtam még egy hetet, amíg hazajött a fogdokim, aki adott gyógyszert rá, amivel ecsetelni kellett, és tökéletesen rendbejött.
9/10 anonim válasza:
Ne engedd húzni. Mi az, hogy nem csinál gyökérkezelést.
Egy implantátum kétszázezer, ha hidat csináltatsz az sem olcsóbb, úgyhogy amíg menthető, addig ne húzzon egy orvos se. (borítanám is rá a kezelőasztalát)
Lehet, hogy csak ki kell nyitni, a gyulladást megszüntetni, újra kell tömni, vagy gyökérkezelni.
10/10 anonim válasza:
Ha egy normális dokihoz mész mint az enyém akkor nem kihuzza, hanem megpróbálja megmenteni. Kiveszi a tömést, ha szükséges gyökérkezeli, kitisztitja és rak bele egy ideiglenes tömést! Aztán ha minden okés lesz vele, akkor kiszedi az ideiglenes tömést, és betesz egy normális tömést! De te ebből semmit nem érzel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!