Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi mindent kell tudni a...

Mi mindent kell tudni a fogszabiról? Tapasztalataitokat is leírhatjátok

Figyelt kérdés

Szóval 20 éves vagyok és most tudok belevágni a fogszabályzásba (anyagiak miatt). Az esztétikus kerámia ugyan az mint a damon clear? Már csak azért mert elég kevés találat van a neten a városomban :( Mindenképpen átlátszósat szeretnék. A kezelés bizonyos szakaszaiban ki lehet cserélni a fém ívet fogszínűre vagy átlátszósra?

a fogívtágító látszik ha beszélek? Nagyon félek hogy keresztbe alul felül mindenhova kapok gumikat. Ezeket leszedhetem néha pár órára?Pl munkában eléggé zavarna. Nekem eléggé előreállnak a fogaim szerintem húzni kéne 2-t. Mennyi idő után tűnne el a "lyuk"? tehát mennyi időn belül lenne annyira látványos az eredmény?

Köszönöm mindenkinek aki leírja saját tapasztalatait és segít nekem :)

2012. júl. 25. 17:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Első körben csináltass röntgent, hogy kiderüljön, mi okozza. Nekem 3 évig volt fent az alsó fogsoromon (mikor felrakták, azt hazudták, hogy 3 hónap elég), majd mikor levették, 1 hét alatt összekuszálódott újra. Nem értették miért... 10 évvel később derült ki egy röntgenből, hogy vízszintesen nőnek a bölcsességfogaim, és azok tolják össze a fogsorom.
2012. júl. 25. 17:07
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem kb 2 évig volt felül fogszabályzóm (16 évesen került fel),összesen 3 épp fogat kellett kihúzni,és nem kevés pénzbe került ,és nem két nap alatt lett eredménye.Én végső soron nem bántam meg,de nagyon oda kellett figyelni a szájhigiéniára, rengeteget mostam a fogamat mert minden belakad a fogszabályzóba.Szerintem érdemes belevágni,minél fiatalabb vagy annál jobb.
2012. júl. 25. 17:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem 2011 decemberében került föl a fogszabi, február végén húztak ki 4 fogat :( Alul nagyon össze voltak torlódva, felül meg bazi nagy előreharapásom volt. Most felül szinte teljesen eltűnt a luk (1-2 mm hézag lehet), alul is szépen elrendeződtek a fogaim. Ez kb. 4 hónap. Nekem fönt 5-ösöket húztak, úgyhogy csak akkor látszott, hogy nincs ott fogam, ha fültől fülig vigyorogtam. De általában négyeseket szoktak húzni, hát az jobban meglátszik DE előbb el is tűnik a hézag, mivel hamarabb becsúszik a helyére a többi fog.

Esztétikus fogszabihoz nem tudok hozzászólni, nekem fém van :D Kávézhatok meg ehetek mindenféle savas gyümölcsöt, mert ha el is színeződik az átlátszó gumi, fém tappancsokon nem feltűnő. Az átlátszón az lesz :O

Eredményről annyit, hogy nekem már 3 hónap fogszabi viselés után baromi látványos volt az eredmény (kb. minden felső metszőfogam másmerre állt, ezek szépen sorba álltak).

Vágj bele mindenképpen, nagyon megéri!!!!! :)

Ha bármi kérdésed van még, kérdezz nyugodtan :)

24/L

2012. júl. 29. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!