Ha bölcsességfoghúzáshoz (félig ki van nőve, tehát nem elfekvő, csontban levő) bódítást alkalmaznak, akkor mire kitisztul a fejem, még érezhető az érzéstelenítő?
Eddig kivették a felső bölcsességfogaimat, viszont a dokinak nagyon nehéz dolga volt, mert az érzéstelenítő injekció miatt nem éreztem a torkom, azaz idegennek érezte a nyelvem és folyamatosan öklendeztem. A második fognál már kevesebb érzéstelenítőt adott, mert nem egész napra vágott gallyra a folyamatos öklendezés.
Javasolta, hogy a lentieknél bódítást kéne alkalmazni. Erre gondoltam én is, hiszen ott sokkal közvetlenebbül fogom érezni a számat, az ínyemet a nyelvemmel, ha érzéstelenítve lesz, és iszonyatosan tartok, hogy még erősebb öklendezős rohamok jönnek rám.
Nem tehetek róla, h ilyen erős a garatreflexem, de azért szeretnék minél kevesebbet szenvedni a foghúzás miatt.
Ha bódítanak, akkor tudatomnál vagyok vagy kb olyan, mint egy kisebb altatás? Végig ott leszek és átélem a szenvedést vagy nem nagyon fogok emlékezni semmire?
A bódítás hatása meddig tart? Ha tehát érzéstelenítőt ad be, akkor a bódító hatás megszűnik, érezni fogom még az érzéstelenítőt vagy ez is több ideig hat és mire teljesen feleszmélek, már nem lesz kellemetlen érzéstelenítő hatás?
Összességében nem a foghúzással van bajom, hanem csak az érzéstelenítő hatásával, ami miatt a saját számat idegennek, irritálónak érzem és ez folyamatos öklendezésre késztet. Ezt szeretném elkerülni.
Orrlégzéssel ki tudtam addig iktatni, h kihúzza a felsőket, de a lélegzés, beszéd, nyelés nagyon megkínzott, mintha folyton lett volna valami a torkomban :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!