Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mitől lehet ez a durva fogínyv...

Mitől lehet ez a durva fogínyvérzés? És mit lehet tenni a megszűntetéséért?

Figyelt kérdés
Pár hete újra elkezdett nagyon vérezni az ínyem,ha keményebb ételbe harapok,vagy fogatmosok.De mára annyira durva lett a helyzet,hogy elég ha a nyelvemmel megnyomom az ínyem és már vérzik is,sőt 3 napja csak úgy magától is elkezdett vérezni,alaig akart elállni. Minek a jele ez? Vitaminhiány,vagy mi? Mert aztán van,hogy hónapokig semmi baja az ínyemnek,de egy idő után kezdődik minden előről.

2012. júl. 21. 17:24
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
De nem gondolnám,hogy a technikám rossz lenne.Nem tudom mitől van ez az egész,de már nagyon kellemetlen,de aki még nem volt "szadista" fogorvosnál az nem tudja milyen az,mikor úgí húz fogat /anyunál volt ez/,hogy beletérdel a páciens gyomrába majdhogynem és úgy húz és ordibál a beteggel,hogy "ne hisztizzen"! Hát köszönöm szépen.Ezért rettegek a fogorvostól.
2012. júl. 21. 18:12
 12/20 anonim ***** válasza:
Nekem is ínysorvadásnak tűnik de lehet hogy valamilyen fertőzés.Azért gondold meg a túlzásba vitt fogmosás is káros,ezt én nem piszkálódásból mondom,inkább azért mert lehet 1-2 alkalom is elég lenne és kiválthatnád a többi fogmosást valamilyen más megoldással ami kevésbé veszi igénybe az ínyed.Legalább ameddig könnyen vérzik.Nem csak fogkrém létezik a világon.Nem vagyok fogorvos de mondjuk ha fogselymet használnál és mondjuk öblögetnél megfelelő ínyerősítővel két fogmosás helyett azzal kímélnéd az ínyed.De ha ennyire gáz a doki akkor menj el egy magánfogorvoshoz,az még nem kerül sokba hogy belenéz a szádba megnézi van e lyukas fogad és ránéz az ínyedre.1-2 ezer forint hogy mondjon rá valamit,kapsz árajánlatot hogyha csinálni kell valamit és majd eldöntheted hogy élsz e vele.Emellett tanácsot is kapsz mellé ha kérdezel.Ez szerintem megér 1-2 ezer forintot.És lehet megelőzöl egy nagyobb bajt.
2012. júl. 21. 18:51
 13/20 A kérdező kommentje:
Mondjuk ez igaz. De van egy olyan hülye szokásom,hogy ha húst eszek akkor fogat kell utána mosnom.Nem tudom mért van ez,de egyszerűen nem érzem jól magam a bőrömben,ha nem mosok fogat. Jó,lehet a napi 4-5 fogmosás kicsit túlzás,ma pl csak 3szor mostam meg,reggel,délelőtt meg most. Szóval nem tudom,de nem érzem jól magam,ha nem mosok többször fogat.
2012. júl. 21. 19:45
 14/20 A kérdező kommentje:
Ja,amúgy ilyen fiatalon már lehet ínysorvadásom:O?
2012. júl. 21. 19:46
 15/20 anonim ***** válasza:
próbálj nem a reklámokból fogkrémet venni. nekem egyik sem vált be igazán. ha visszatérek hozzájuk azonnal vérzik az inyem. nálam a xilit (és fluor mentes) tartalmú spry és xilovit vált be, azóta sem vérzik.bioboltokba találsz
2012. júl. 21. 21:28
 16/20 A kérdező kommentje:
Oh,nagyon köszi a tippet :)!
2012. júl. 21. 21:54
 17/20 anonim ***** válasza:
Ha már bioboltban vagy,vegyél több fajtát.Ha a testvérednek is ilyen problémája van elkezdhettek kettőt kipróbálni külön külön és lehet hamar meglesz egy jó kombináció :)
2012. júl. 21. 23:11
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó 2 a nem kritizáló válaszokat.El fogok menni bioboltba,amúgyis az alternatív gyógyítás híve vagyok,szóval....Köszönöm tényleg a tanácsokat!
2012. júl. 22. 04:45
 19/20 anonim ***** válasza:

Orvoshoz azért menj el, és mutasd meg neki, mivel betegség tünete is lehet. Egy vérképet talán nem ártana csináltatni.

Nem akarlak betojatni, de amikor hasonló tünetekkel mentem fogorvoshoz, akkor ezt is mondta.

2012. júl. 22. 18:48
 20/20 A kérdező kommentje:
más okokból pénteken csináltak teljes vérképet és minden eredményem hál'Isten jó lett,úgyhogy az már megvolt :)!
2012. júl. 23. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!