Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mitől lehet ez a durva fogínyv...

Mitől lehet ez a durva fogínyvérzés? És mit lehet tenni a megszűntetéséért?

Figyelt kérdés
Pár hete újra elkezdett nagyon vérezni az ínyem,ha keményebb ételbe harapok,vagy fogatmosok.De mára annyira durva lett a helyzet,hogy elég ha a nyelvemmel megnyomom az ínyem és már vérzik is,sőt 3 napja csak úgy magától is elkezdett vérezni,alaig akart elállni. Minek a jele ez? Vitaminhiány,vagy mi? Mert aztán van,hogy hónapokig semmi baja az ínyemnek,de egy idő után kezdődik minden előről.

2012. júl. 21. 17:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
ínyorvadásod van, fogorvoshoz kell menned vele
2012. júl. 21. 17:32
 2/20 anonim ***** válasza:
Vitaminhiány, ínygyulladás, sok oka lehet. Mindenképp menj vele mielőbb fogorvoshoz!
2012. júl. 21. 17:41
 3/20 A kérdező kommentje:
testvérem 20 éves,neki ugyanez a gondja.Én 24 vagyok.Ennyi idősen is lehet ínysorvadás? Naponta 4szer 5ször mosok fogat,szóval az sincs,hogy nem ápolnám.Gyógyszertárban valami öblögetős dolgot vagy fogkrémet nem lehet rá kapni,ugyanis rettegek a fogorvostól,csak legeslegvégső esetben mennék oda!
2012. júl. 21. 17:49
 4/20 anonim ***** válasza:
Miután több oka lehet, először diagnosztizálni kéne. Szedjétek össze magatokat és menjetek el, már csak azért is, mert most még lehet hogy csak felír valami antibiotikumot vagy szájvizet, amivel kikezelhetitek és nem nagy ügy, de ha elkezdenek kiesni a fogaid, akkor rakathatsz be műfogsort vagy implantátumokat, és az már tényleg komoly beavatkozás - no meg komoly pénz is!
2012. júl. 21. 17:55
 5/20 A kérdező kommentje:
De annyi erre való fogkrémet reklámoznak a tv-ben.Az mind csak kamu? A gyógyszertáros nem tud ajánlani valamit? azért rettegek ennyire a fogorvostól,mert ahol én lakok ott van 1 és ő sajnos nem bánik se kedvesen se kíméletesen a beteggel,érzéstelenítés nélkül töm,és rendszerint belefúr az idegbe.Magyarul talán több kárt csinál,mint hasznot.Ezen kívül,ha az ember felveti,hogy szeretne érzéstelenítést,az a válasza,h ez nem kívánságműsor. Másik orvosért meg kemény pénzeket kéne fizetni,amit megengedni nem tudok magamnak sajnos.
2012. júl. 21. 18:01
 6/20 anonim ***** válasza:

"Naponta 4szer 5ször mosok fogat" és csodálod, hogy ínysorvadásod van és vérzik az ínyed? + gondolom, még a technikád sem jó

a fogorvos meg nem bánt

2012. júl. 21. 18:03
 7/20 anonim ***** válasza:
Akkor csak menj el és kérj diagnózist. Az tényleg nem fáj. Ha meg fúrni akar, akkor felállsz és hazamész, nem fog erőszakkal ott tartani.
2012. júl. 21. 18:05
 8/20 A kérdező kommentje:
Pont azért mert féltem a fogaimat,ezért mosok annyiszor fogat.Aztán lehet köpködni,meg hülyének nézni.Én értelmes válaszokat várok és nem piszkálódást,meg kritizálást,bár hát látom,ezen az oldalon már csak ez megy.Mindenki hülye,csak az nem,aki okoskodik!
2012. júl. 21. 18:06
 9/20 A kérdező kommentje:
Utolsó! nem neked szlt amit írtam,még mielőtt félreérted!
2012. júl. 21. 18:07
 10/20 anonim ***** válasza:

nem piszkált senki, a fogorvosom véleményét mondtam el neked, ennyi

napi 5 fogmosás rossz technikával pont azokat a tüneteket produkálja, amit te leírtál - ezzel csak károsítod a fogaid és az ínyed egészségét

2012. júl. 21. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!